Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
360,07 Ft
Euró
390,68 Ft
Font
456,75 Ft
Bitcoin
57,109 $

Több mint 40 forinttal fog drágulni a benzin és a gázolaj januártól

A NAV oldalán láthatóak a legfrissebb jövedékiadó-módosítások, ami alapján most már biztosra mondható, brutálisan drágulnak az üzemanyagok január elsejétől.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban beszámoltunk róla, egy európai uniós szabály miatt januártól jövedékiadó-emelés lesz a hazai benzinre és a gázolajra, amelynek célja, hogy megússzuk a már évek óta levegőben lógó kötelezettségszegési eljárást.

A nyáron bejelentett adóemeléssel azonban a kormány kicsit „túlbiztosította” magát, ugyanis az adómérték egészen a 420 forintos euróáárfolyamig elegendő. Emiatt korábban voltak olyan feltételezések, hogy végül alacsonyabb díjszabást vezetnek be, ám végül nem így lett – írja a Portfolio. Soron kívül Akár 21 fok is lehet szerdán, csak fátyolfelhők zavarhatják meg a napsütést

Kifejtik, a NAV oldalán láthatóak a legfrissebb jövedékiadó-módosítások, ami alapján most már biztosra mondható, hogy 2024 január 1-től az adó mértéke

  • a benzin esetében 152,55 forint (ha a Brent hordónként 50 dollárnál olcsóbb, akkor 157,55),
  • a gázolajnál pedig 142,9 forint lesz (ha a Brent hordónként 50 dollárnál olcsóbb, akkor 152,9).

A jövedéki adó megemelésével a literenkénti üzemanyagár jóval a régiós átlag fölé fog vélhetően ugrani, és bár elméletileg elképzelhető volt, hogy változtatni fognak az adónem nyár elején bejelentett mértékén, azonban november elején már Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója arról beszélt, hogy eldöntött tény: január 1-től 41 forinttal emelkednek az üzemanyagárak.

A lap kiemeli, az áfát is ide véve összességében 41,3 forintos drágulásra lehet számítani január 1-től a hazai benzinkutakon.

Ismét probléma van az androidos Messengerrel, most a buborékok szálltak el

Sokan tapasztalják a Messenger problémáját, ami lehetetlenné teszi a chatfejek használatát Androidon.