Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,87 Ft
Euró
387,67 Ft
Font
450,85 Ft
Bitcoin
60,998 $

10 millió dolláros nyomravezetői díjat ajánlott fel az USA a Hamász pénzembereiért

Az USA egy 10 millió dollárig terjedő összeget ajánlott fel a Hamász pénzügyi támogató háttérszervezetének irányítóiért.

Fotó: EPA/SHAWN THEW
Észak-Amerika

Takács Petra

Szerkesztő

Az Egyesült Államok 10 millió dollárig (csaknem 3,5 milliárd forint) terjedő nyomravezetői díjat ajánlott fel a Hamász pénzügyi támogató háttérszervezetének irányítóiért pénteken. A külügyminisztérium közleménye öt embert nevesít, akiknek a kézre kerítése érdekében a Rewards for Justice igazságszolgáltatási programja keretében hajlandó nagyobb összeget fizetni.

A körözött férfiak szudáni, törökországi és katari illetőségűek. A Szudánban élő Hamza el-Hasszán Mohamed Khair, a Hamász befektetési portfóliójának kezelője az amerikai közlés szerint 20 millió dollárhoz (csaknem 7 milliárd forint) segítette az Egyesült Államokban terrorszervezetként nyilvántartott palesztin szervezetet. Soron kívül Orbán Viktor halat fogott (videó)

A Hamász három törökországi illetőségű gazdasági háttéremberét a palesztin fegyveres szervezet befektetéseinek kezelőjeként ismerik, míg az ötödik férfi Ahmed abd el-Dajim Naszralláh, akit Iránhoz kötnek szoros szálak, és aki több tíz millió dollár eljuttatásában vett részt a Hamászhoz, részben annak fegyveres szárnyához, az al-Kasszám Brigádokhoz.

Az Egyesült Államok tavaly októberben mind az öt férfi ellen büntetőintézkedéseket vezetett be, és globális terroristának minősítette őket. A Hamászt az Egyesült Államokban 1997-ben terrorszervezetnek nyilvánították, 2001 októbere óta pedig különösen veszélyes globális terrorszervezetként tartják számon.

(MTI)

Magyar Péter szerint a legnagyobb fiával „nem állnak egy politikai táborban”

Ettől függetlenül azt gondolja, pár év múlva megtalálhatják a közös hangot a fiával, illetve neki is elmondta, hogy mindent, amit most a politikában tesz, azt érte is teszi.

Kifütyülték Mbappét a PSG szurkolói az utolsó párizsi meccsén (videó)

Már a mérkőzés előtt is voltak negatív visszhangok Mbappé távozása miatt, és páran úgy gondolták, ha kifütyülik a világsztárt.

Ismét kitört egy nagy vulkán Indonéziában (videó)

Hétfőn újra kitört az indonéziai Ibu, mely egy aktív vulkán, és időről időre problémákat okoz a lakosok számára.