Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,44 Ft
Euró
385,37 Ft
Font
449,24 Ft
Bitcoin
64,714 $

Észak-Korea vezére utasítást adott a háborús előkészületek felgyorsítására

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető komolyan gondolja, hogy országának fel kell készülnie egy potenciális háborúra, miközben atomtámadással fenyegetőzik.

...svg content...Fotó: EPA/KCNA EDITORIAL
Ázsia

Takács Petra

Szerkesztő

Észak-Korea minden eddiginél veszélyesebb, akiket láthatóan már a nyugati hatalmak is komolyan vesznek. Észak-Korea a nagy atomfegyverei miatt atomhatalomnak nevezi magát, és sorra lövi ki a rakétáit, amikkel bizonyítja, hogy számolni kell velük. Hangsúlyozzák, nem terveznek támadást indítani, de ha megtámadják őket, atommal válaszolnak.

A térségben Dél-Korea és Japán is nagyon aggódik Észak-Korea magatartása miatt, melynek vezetője, Kim Dzsong Un arra utasította a hadseregét, a lőszeripart és a nukleáris fegyverekért felelős részleget, hogy gyorsítsák fel a háborús előkészületeket az USA mozgolódása miatt – írja a France24. Észak-Korea továbbra is ellenségként tekint az amerikai kormányra, és azt mondják, példátlan konfrontációs lépéseket tettek, amire reagálniuk kell. Soron kívül Súlyos Robert Fico állapota, több szervét is lövés érte

A KCNA azt írja, Észak-Korea a kialakult helyzet miatt kiterjeszti a stratégiai együttműködést az „antiimperialista független” országokkal. Oroszországgal már kibővítették az együttműködésüket, akiktől technikai támogatást kapnak, ezzel is segítvén az észak-koreai katonai képességek fejlesztését, ami egyre veszélyesebb és méretesebb.

Kim a legutóbbi politikai találkozón a gazdasági célokat is megfogalmazta, és 2024-et egy olyan évnek nevezte, ami döntő lesz, megvalósítván az ötéves fejlesztési tervüket. Észak-Korea rendre tagadja a külső jelentéseket, amik arról szólnak, hogy az ország egy része éhínségtől szenved, és egyúttal élhetetlen diktatúrában élnek az emberek.

Ugyanakkor Észak-Korea termésmennyisége 2023-ban a kedvező időjárási viszonyoknak köszönhetően növekedésnek indult, de ez a mennyiség még mindig messze elmaradhat attól, amire az ország krónikus élelmiszerhiányának kezeléséhez szükséges lenne. Az ország továbbra is vagyonokat költ a fegyverkezésre, az atomfegyverek gyártására és fejlesztésére, amivel jelentős összegeket vonhatnak az el az étkeztetéstől, így az emberek életminősége sem javulhat.

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.

Nem is gondolnánk, de ezek a dolgok hátráltathatják a fogyást

Ha észben tartunk néhány dolgot, és nem leszünk túl szigorúak magunkkal szemben, sikeres lehet a diétánk. Ehhez csak kitartás kell, illetve az, hogy megértsük, a nagy változásokhoz idő kell.