Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,11 Ft
Euró
385,66 Ft
Font
451,33 Ft
Bitcoin
70,822 $

Ennyivel volt melegebb az idei karácsony a megszokottnál

Lényegesen melegebb volt az idei karácsony az ilyenkor szokásosnál, ami megint csak jelezheti, hogy nincs minden rendben.

...svg content...Fotó: Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója beszédet mond az Advent Bazilika vásár ünnepélyes megnyitóján a Szent István-bazilika előtti téren 2023. december 3-án. Mellette Kovács Lázár, a rendezvény műsorvezetője, séf, gasztronómiai tanácsadó (j). MTI/Kovács Attila
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Ugyan december 23-án sok hó esett, abból karácsonyra nem sok maradt. Sőt, megdőlt a melegrekord, és karácsony második napján átlagosan 9,6°C-kal volt melegebb, mint amihez korábban hozzászokhattunk. Erről az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentett a hivatalos Facebook oldalán az ünnepi időszak végén.

A szokásos képest is minden területen minimum 6°C-kal mértek többet, mint általában. Sőt, olyan terület is volt, ahol már 15°C-kal mutatott többet a hőmérő higanyszála, ami igen jelentős különbség. Mint arról az MTI is beszámolt, Baján mérték a legmagasabb hőmérsékletet karácsonykor, egészen 17°C-ig kúszott fel a hőmérő mutatója.

Addig december 26-án az ország északi és déli harmadában 11-12°C-kal volt melegebb a szokásosnál, az ország középső sávjában ennél kisebb volt az eltérés az átlagostól.

Karácsony odaszólt: „Vitézy Dávid egy okos fiú, csak ne bízzunk rá közpénzt”

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere keményen odaszólt Vitézy Dávidnak, akit okos fiúnak tart, de szerinte jobb, ha nem bíznak rá közpénzt.