Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Már viszik az alsó rakpartokon hagyott járműveket Budapesten az árvíz miatt

Az árvízvédelmi készültség részeként megkezdték az alsó rakpartokon hagyott járművek elszállítását Budapesten.

...svg content...Fotó: Az alsó rakpart lezárására figyelmeztető KRESZ-táblák az I. kerületi Halász utcánál 2023. december 25-én. A Duna felső szakaszán elkezdődött az árhullám tetőzése; Budapesten a folyó tetőzése december 27-én napközben várható, 660 centiméter körüli vízállással, elsőfokú árvízvédelmi készültség mellett. MTI/Illyés Tibor
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

A Duna emelkedő vízszintje miatt megkezdték a lezárt, kedden várhatóan több helyen víz alá kerülő budai és pesti alsó rakparton hagyott gépjárművek elszállítását – közölte a Főpolgármesteri Hivatal az MTI-vel. A közlemény szerint a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) a katasztrófavédelem segítségével helyezi át a járműveket azok épségének megóvása érdekében.

Elszállítás előtt a FÖRI munkatársai megpróbálják felvenni a kapcsolatot az üzembentartóval, ha az bejegyeztette a gépjármű-nyilvántartásba a telefonos elérhetőségét. Ennek hiányában, vagy ha az üzembentartó bármilyen okból nem tud megjelenni a helyszínen, a gépjárművet biztonságos helyre szállítják. Az elszállított gépjárművek üzembentartói a Fővárosi Ügyeleti és Irányító Központ 0-24 órában hívható 301-7500-s telefonszámán vagy a https://fori.hu/elszallitott-jarmuvek oldalon kaphatnak felvilágosítást gépjárművük elhelyezéséről.

(MTI)

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.