Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,91 Ft
Euró
387,77 Ft
Font
450,47 Ft
Bitcoin
62,950 $

Így áll a spanyol bajnokság az Atletico Madrid győzelme után

Az Atletico Madrid, ha neccesen is, de nyert a Sevilla ellen, és már a Barcelona előtt állnak a bajnokságban.

Fotó: EPA/Chema Moya
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

A spanyol bajnokság is rendkívül szoros, valószínűleg ember nem volt a Földön, aki arra tippelt, hogy karácsonykor a Real Madrid és a Girona 45 pontot számol az első két helyen. Márpedig ez a helyen, továbbra sem pukkant ki a Girona lufija, és ha képesek tartani a tempót, drámai lehet az utolsó forduló a LaLigában.

Addig még nagyon sok minden fog történni, még a Barcelona is odaérhet, bár a katalánok jó pár hete formán kívül játszanak. Jelenleg tisztes távolságból követik az eseményeket a 38 pontjukkal, de akár két forduló alatt is sokat változhat a helyzetük. Ami biztos, több nagyobb hiba már nemigazán fér bele a részükről. Soron kívül David Pressman két szóval kommentálta Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij beszélgetését

Az is problémát jelent számukra, hogy az Atletico Madrid eléjük került, akik szintén 38 pontosak, és az Athletic mindössze 3 pontra van tőlük. Xavinak van oka aggódni, de a Bajnokok Ligája indulás valószínűleg nem lesz veszélyben. Ennél azonban többet szeretnének, továbbra is a bajnoki cím a katalánok célja a folytatásban.

Az Atletico Madrid legutóbb a Sevillát fogadta, látta vendégül, ami egy igen furcsa meccset hozott. Ugyan Llorente a 46. percben, a második félidő legelején megszerezte a vezetést, a 70. percben Soyuncu piros lapot kapott. Ez sem volt elég a Sevillának ahhoz, hogy legalább kiegyenlítsenek, és csak a 15. helyen állnak 16 ponttal.