Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,930 $

Így éli meg Marco Rossi, hogy mindenki ismeri Magyarországon

Kevesen vannak, akik nem ismerik a nevét idehaza.

...svg content...Hamburg, 2023. december 2. Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a kupa mellett a 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportsorsolásán a hamburgi Elbphilharmonie épületében 2023. december 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Marco Rossi méltán híres Magyarországon, az olasz edző ugyanis rég nem látott szintre emelte a nemzeti csapatot, melynek megkoronázása volt, hogy idén veretlenül hozták le az évet, és csoportelsőként jutottak ki a jövő évi, németországi Európa-bajnokságra. Rossit a Mandiner kérdezte arról, miként éli meg az ismertséget:

„Sosem voltam hozzászokva ilyen népszerűséghez. Talán játékos koromban felismertek Olaszországban, még úgy is, hogy nem voltam sztárjátékos. Ez azonban már több mint 25-30 éve volt. De Magyarországon ez más, egészen különleges érzés” – fogalmazott a magyar válogatott szövetségi kapitánya. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

„Noha nem szeretem magamra vonni a figyelmet, és nem érzem otthonosan magam a népszerű ember szerepében, olykor jó megélni: többször előfordul, hogy fiatalokkal, gyerekekkel találkozunk, és sokan odajönnek hozzám, hogy készítsünk egy közös fényképet, ennek mindig örömmel teszek eleget.”

Rossi az EB-sorsolást követően reálisan értékelt, a magyar csapat Skóciával, Svájccal, valamint a házigazda Németországgal találkozik a kontinensviadalon: „A továbbjutás álom, de nem mondhatjuk, hogy ez a célunk. Két lábbal a földön kell lennünk, muszáj bizonyos dolgokban fejlődnünk. Számunkra az is nagy eredmény, hogy senki nem mehet biztosra ellenünk. Túl nagy terhet azonban nem rakhatunk a játékosaink vállára” – mondta akkor.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.