Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,96 Ft
Euró
388,30 Ft
Font
451,09 Ft
Bitcoin
61,574 $

Ködös és napos időszakok váltják egymást a hét utolsó napján

Akár 10 fokos maximumokat is mérhetünk vasárnap.

Fotó: unsplash
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő
TÉMÁK

Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig: Estétől a Dunántúlon csökken a felhőzet, közben köd, illetve rétegfelhőzet képződik a Dunától keletre, illetve a délnyugati tájakon, amelyek egyre nagyobb területre terjeszkednek. Vasárnap napközben javulnak a látási viszonyok és egyre többfelé naposra fordul az idő, azonban az északkeleti és délnyugati megyékben tartósan borult, párás maradhat az idő, illetve a keleti megyékben maradhat felhősebb az ég. Számottevő csapadék nem valószínű, de a ködös tájakon éjszaka ónos szitálás, napközben szitálás előfordulhat. Éjszakától nagyrészt mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és 0 fok között valószínű, de a kevésbé felhős, szélvédett részeken ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 5 és 10 fok között valószínű, de a tartósan borult, párás részeken ennél több fokkal hidegebb marad az idő. Soron kívül Verőfényes napsütéssel köszönt be a péntek, csak délután alakulhatnak ki záporok

Időjárási helyzet Európában: A kontinensünk nyugati, délnyugati területei felett magasnyomás terül el és nyúlik be a keleti országok fölé is, hatására az Ibériai-félszigettől egészen a Baltikumig nyugodt, de nem mindenütt napos az idő, ugyanis nagyobb területen köd és rétegfelhőzet képződött. Ciklonok és frontok Európa délkeleti, keleti és északi országaiban felhős, csapadékos időt okoznak.

A Skandináv-félszigettől északra egy igen dinamikusan, gyorsan haladó hullámzó frontrendszer hatására zivatarok is kialakultak, de a félszigeten – az előbb említett frontnak köszönhetően – havazás, ónos eső és eső is előfordul. A Balkán-félsziget fölött is alacsonynyomás teszi változatossá az időjárást, területén jelentős mennyiségű a csapadék, helyenként 80 mm-t meghaladó csapadékösszegekről érkezett jelentés. A Kárpát-medence időjárását az említett anticiklon alakítja, vasárnapra már nagyobb területen várható köd kialakulása hazánkban.

MTI

Joáv Galant védelmi miniszter Izrael "ellenségeinek és barátainak" üzent

Az izraeli védelmi miniszter kijelentette, országa mindent megtesz annak érdekében, hogy elérje háborús céljait Gázában.