Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,76 Ft
Euró
387,45 Ft
Font
451,52 Ft
Bitcoin
66,447 $

Tovább drágulnak az országos horgászjegyek, ilyen árakra lehet számítani 2024-ben

Például az éves általános országos területi jegy idén 98 ezer forintba került, ám jövőre már 108 ezer lesz.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) a Magyar Horgász című újság decemberi számában hozta nyilvánosságra a 2024-es éves általános országos területi jegyek, illetve a dunai és tiszai területi jegyek árait. Ezáltal fény derült rá, hogy a horgászok számára nincs sok jó hír: mindenhol emelkedés tapasztalható.

Az idei 24 százalékos áremelést követően 2024-ben 10,2 százalékkal emelkedik az éves általános országos területi jegy. Idén 98 ezer forintot kellett fizetni ezért a jegytípusért, ám jövőre már 108 ezret kérnek el érte. Míg a kedvezményezettek 79 ezer forintért juthatnak hozzá – részletezi az árakat a Pecaverzum. Soron kívül Üvegszilánkok voltak a gyermekek ebédjében az iregszemcsei általános iskolában, többen megsérültek

Hozzáteszik, az éves sportcélú országos területi jegy 42 ezer forintba, kedvezménnyel 24 ezer forintba kerül majd. Az éves általános dunai jegy 2023-ban 23 százalékkal lett drágább – 52 helyett 64 ezer forint –, a tiszai pedig 21 százalékkal, 57-ről 69 ezer forintra emelkedett. A drágulás viszont 2024-ben is folytatódik.

A Dunára 9,4 százalékkal kell többet fizetni, azaz 70 ezer forintot, míg a kedvezményezettért 53 ezret. Az éves általános tiszai területi jegy picit csekélyebb mértékben, 8,7 százalékkal emelkedik 75 ezer forintra. A kedvezményezett jegy ára 58 ezer forint. A portál megjegyzi, az Agrárminisztérium arról határozott, hogy jövőre nem változik az Egységes Szövetségi Hozzájárulás (ESZH) és az állami horgászjegy ára: míg előbbi 5,5 ezer, utóbbi 5 ezer forint lesz.

De korábban arról is beszámoltunk, hogy jelentős bírságot kaphatnak azok a horgászok, akik nem tartanak be bizonyos szabályokat. Például azt, hogy folyóvíz jegén tilos horgászni, állóvíz jegén pedig a lékhorgászat csak ott lehetséges, ahol az nem tiltott, és a jég legalább 10 centiméter vastag, nem olvad és nem mozog. Emellett viszont egyéb dolgok is vannak, amikre oda kell figyelni.