Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,25 Ft
Euró
386,82 Ft
Font
450,80 Ft
Bitcoin
65,492 $

A tavalyihoz hasonló árakkal találkozhatunk a fenyőárusoknál

Noha minden más igen, a fenyőfa ára nem emelkedett a tavalyi évhez képest.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő

Már december eleje óta lehet találkozni a fenyőárusokkal országszerte, ám nem kell aggódni, számos helyen még mindig bőséges a kínálat a különféle fenyőkből. A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei hírportál beszámolója szerint Nyíregyházán ráadásul nem csupán a kínálat lehet vonzó a vásárlók számára, hanem az árak is.

A beszámoló szerint ugyanis a városban a lucfenyőnek 5000, az ezüstfenyőnek 8000, míg a Nordmann-fenyőnek 10 ezer forint métere. Ezek az árak pedig megegyeznek a tavalyi árakkal, noha a gyökeres fenyők árában már látszik némi különbség: fajától és nagyságtól függően idén 10-16 ezer forint között mozog az áruk. Soron kívül Ők a legesélyesebbek rá, hogy kihúzzák a lottó nyerőszámokat

A lapnak nyilatkozó egyik árus megosztotta, ha hűvös helyen tárolják a fenyőt, tartósabb lesz; és vízbe is lehet tenni, ám fontos, hogy minél hosszabb ideig legyen a vágott fa hidegben, és csak az utolsó pillanatban kerüljön be a meleg szobába, vagy nappaliba. Kresztyankó László rámutatott, a lucfenyőnek intenzív illata van, ám a Nordmann tartósabb, mivel nem hullajtja olyan könnyen a levelét.

A fenyőárus megjegyezte, a gyökeres fenyőket érdemes folyamatosan locsolni, és ha karácsony után, januárban nincs fagy, akár már télen is ki lehet ültetni, de kora tavasszal mindenképpen javasolt.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.