Clouds
21 Budapest
Dollár
359,31 Ft
Euró
390,66 Ft
Font
444,86 Ft
Bitcoin
23,049 $

Drágább, mégis a Nordmann-fenyő a legkelendőbb

Fotó: Fenyőfát vásárol egy férfi a Búza téri piacon Nyíregyházán 2022. december 14-én. MTI/Balázs Attila
Belföld
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ezt a fajtát azért kedvelik annyira, mert jóval tovább bírja, és a tűlevele is kevésbé hullik, mint a lucfenyőnek, amit inkább az illata miatt preferálnak sokan.

Mindössze pár nap és itt a karácsony, ám nemcsak a boltokban és webáruházakban, hanem a fenyőfaárusoknál is nagy a forgalom, hiszen sokan szeretnék megtalálni a tökéletes fát az idei ünnepekre.

Soron kívül Újabb lövöldözés Kaliforniában, legalább hárman meghaltak

A sonline.hu pedig Kaposvár fenyőárusítási pontjain mérte fel, milyen a vásárlási kedv, amely által kiderült, hogy a tavalyihoz képest átlagosan ezer forinttal nőtt a fenyőfa méterára, mégis a drágább, Nordmann fajtát keresik a legtöbben.

A Kisgáton strázsáló fenyőárusnál különböző színnel jelölték a fenyőket, amelyek az árkategóriát jelentik: a lucfenyőt 3500-9900 forint között kínálták, az ezüstfenyő pedig 12-14 ezer forintért cserélhetett gazdát.

A vevők mintha észre sem vennék a magasabb árakat

A Nordmann ára 8 ezer és 21 990 között mozgott, amelyből földlabdását is kínáltak 12 ezer forintért, ezt a fajtát pedig azért kedvelik annyira, mert jóval tovább bírja, és a tűlevele is kevésbé hullik, mint a lucfenyőnek, amit inkább az illata miatt preferálnak sokan.

Az északnyugati városrészben az árakat méterben határozták meg, ott a lucfenyő 3500, az ezüst 5000, a Nordmann 7500 forint, bár Balogh Zsolt fenyőárus szerint az emberek többsége határozott elképzeléssel érkezik, ezért kevésbé válogatnak, s mintha észre sem vennék a magasabb árakat.

„Keresik a lucfenyőt is, ám a szebb és értékesebb Nordmann lett a sláger, a díszítésnél jobban mutat. Úgy tűnik, a hagyományos, karácsonyi illatú lucfenyőt inkább a spórolásra törekvők választják”

– mondta Lábodi István, aki több mint 30 éve árul fenyőfát.