Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,99 Ft
Euró
394,10 Ft
Font
469,18 Ft
Bitcoin
62,956 $

A Girona a Barcelonát is legyőzte, és vezeti a bajnokságot a Real Madrid előtt

A Girona ismét bizonyította, hogy készen áll a bajnoki cím megszerzésére, míg a Barcelona egyre távolabb kerül ettől.

...svg content...Fotó: EPA/Siu Wu
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, a Real Madrid fontos pontokat veszített a Betis ellen a LaLigában. Ennek még nagy szerepe lehet a végelszámolásnál, addig a másik madridi csapat, az Atletico hozta a mérkőzését, és úgy 34 pontosak, hogy van egy elmaradt meccsük, abszolúte harcban lehetnek a bajnoki címért.

A Barcelona viszont egyre nehezebb helyzetbe hozza magát, hetek óta formán kívül játszanak, ami már a Bajnokok Ligájában is látszott. Xavi egyre inkább nyomás alá kerül, és az is tény, új játékosokra lehet szüksége a címvédőnek. Jelen állás szerint most nehezebb dolguk lesz, mert nemcsak a Real Madrid ellen harcolnak. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Senki nem gondolta volna, hogy Girona problémát okozhat, sokan kiesőként számoltak velük. Ehhez képest 16 fordulót követően 41 ponttal a nevük mellett vezetik a bajnokságot, miközben csak 1 vereségük és 2 döntetlenjük van, ami megmutatja, hogy mennyire nagy formában játszanak hónapok óta.

Minden adott ahhoz, hogy történelmet írjanak, legutóbb a Barcelonát győzték le, és már a 12. percben megszerezték a vezetést. Ugyan a 19. percben Lewandowski válaszolt erre, a 40. percben megint a vendégek köszöntek be, és 2-1-es vezetéssel mentek el a 15 perces pihenőre, aminek ideje alatt bőven volt mit mondania Xavinak.

Sőt, a 80. percben már 3-1 volt az állás, a Barcelona játékosai tudták, onnan már aligha nyerhetnek. A hosszabbításban két további gól született, de ez még arra sem volt elég, hogy a Barcelona legalább 1 pontot szerezzen. Először Gundogan szépített 3-2-re, majd Stuani, a liga egyik legjobbja mindent eldöntött a góljával, így 4-2 lett a vége, amivel 2 ponttal átvették a vezetést a Real Madrid előtt, míg a Barcelona maradt 34 pontos.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.