Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,14 Ft
Euró
385,68 Ft
Font
448,70 Ft
Bitcoin
61,963 $

Elon Musk a Disney vezérigazgatójának kirúgását követeli

Musk nagyon nehezen viseli, hogy a platformján burjánzó antiszemitizmus miatt sorra fordulnak el tőle a nagyvállalatok.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Smart

Borbély Fanni

Szerkesztő

Elon Musk eddig is látványosan nehezen viselte, hogy sorra jelentik be a vállalatok, szüneteltetik, vagy teljesen le is állítják az X-en történő hirdetéseket, most csütörtökön azonban robbant: Musk ugyanis nyilvánosan kezdett tombolásba a Disney vezérigazgatója, Bob Iger ellen.

Mindez azután történt, hogy a Disney is bejelentette, nem kíván hirdetni a platformon, mire Musk kijelentette, hogy Igert erőszakkal el kellene távolítani az állásából: Soron kívül Szentkirályi szerint Karácsony miatt már a levegő is rosszabb Budapesten

„Azonnal ki kellene rúgni. Walt Disney forog a sírjában amiatt, amit Bob tett a cégével.”

Nem ez az első alkalom, hogy Musk arra próbálja használni befolyását, hogy kritikusait és másokat is megfélemlítsen, noha a Disney szemlátomást nem vette túl komolyan Musk kijelentéseit, hiszen a vállalat nem reagált nyilvánosan.

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, az elmúlt időszakban a Disney mellett számos más nagyvállalat állította le az X-en történő hirdetéseit, miután Musk támogatott egy antiszemita összeesküvés-elméletet, mely népszerű a fehér felsőbbrendűség híveinek körében.

Musk a múlt héten ugyan hallgatólagosan bocsánatot kért a posztért, miután a cégek garmadája megszüntette az X-szel való kapcsolatát, de egyúttal egy trágár üzenetet is szánt azon cégeknek, melyek nem hajlandóak hirdetni közösségi médiaplatformján.

Szentkirályi azt mondja, Gyurcsány szándékosan hagyja piszokban Budapest utcáit

Szentkirályi Alexandra továbbra is azon a véleményen van, hogy Gyurcsány Ferenc Budapest főpolgármestere, és nem Karácsony Gergely.