Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,962 $

A Disney is felfüggeszti a hirdetéseket az X-en az antiszemita tartalmak miatt

Egyre több vállalat hozza meg a döntést, legutóbb a Disney tett így.

Fotó: Unsplash/Julian Christ
Smart

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miután számos vállalat úgy határozott, felfüggeszti a hirdetéseket a korábban Twitterként ismert X-en, a Disney is meglépte: a lépés azt követően történt, hogy Elon Musk támogatott egy antiszemita összeesküvés-elméletet, ami széles körű felháborodást váltott ki.

Egyre több vállalat dönt úgy, hogy ideiglenesen hanyagolja az X platformot: csak pénteken a Disney, a Warner Bros. Discovery és a CNN is megerősítette, ők is csatlakoznak azon vállalatok táborához, melyek szüneteltetik hirdetéseiket a platformon. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

Az Engadget jelentése szerint a nagy filmes és televíziós társaságok lépése egyértelműen a hirdetők egyre mélyülő reakcióját jelzi az X ellen, melyet ezúttal az váltott ki, hogy a platform tulajdonosa, Elon Musk támogatását fejezte ki egy fehér felsőbbrendűséggel kapcsolatos antiszemita összeesküvés-elmélet iránt.

A Disney, a Warner Bros. Discovery és a CNN döntése az Apple, a Lionsgate és az IBM példáját követte, melyek már korábban bejelentették, hogy szüneteltetik reklámtevékenységüket a platformon.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.