Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,037 $

Jelentős bírságot kaphatnak azok a horgászok, akik nem tartják be ezeket a szabályokat

Az Országos Horgászrend (OHR) szerint a szabad állóvizek jegén tartózkodni csak akkor szabad, ha az kellő szilárdságú, nem olvad és nem mozog, ám más egyéb dolgokkal is fontos tisztában lenni.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Bejött a hideg idő, az éjszakai kemény fagyok: ám a tavak jege most még nem biztonságos a lékhorgászathoz. Igaz, azt is érdemes figyelembe venni, hogy mely vizeken tiltják ezt a fogási módot – írja a pecaverzum.hu a Sporthorgász Egyesületek Győr-Moson-Sopron megyei Szövetségének közleményére hivatkozva.

Kiemelik, folyóvíz jegén horgászni minden esetben tilos. Állóvíz jegén a lékhorgászat csak ott lehetséges, ahol az nem tiltott, és a jég legalább 10 centiméter vastag, nem olvad és nem mozog. De a dokumentumból az is kiderül, hogy a horgász a kivágott léket a horgászat befejezése után köteles jól láthatóan megjelölni. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerint kellő szilárdságúnak mondható a jég, ha legalább 8 centiméter vastag. Több ember egyidejű biztonságos jégen tartózkodására, továbbá sportolásra a megfelelő jégvastagság minimum 12 centiméter – teszik hozzá.

A jégen vágott léket minden esetben kötelező jól látható módon úgy megjelölni, hogy az minimum 50 méter távolságból már észlelhető legyen. Ha pedig valaki a jégen történő tartózkodás közben ropogást, recsegést hall, azonnal feküdjön a jégre, hogy minél nagyobb testfelülettel érintkezzen azzal, majd igyekezzen hason csúszva elérni a legközelebbi biztos pontot – részletezik a további tudnivalókat.

Emellett ugyanilyen fontos arról is szót ejteni, hogy a szabályszegőket a rendőrökön kívül a közterület-felügyelők, a halászati őrök és a hivatásos katasztrófavédelmi szerv ügyintézői is figyelmeztethetik, de 5 ezertől 50 ezer forintig terjedő helyszíni bírsággal vagy szabálysértési eljárás indítása mellett akár 150 ezer forint pénzbírsággal is sújthatják.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.