Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,068 $

Megpróbálta megmenteni kutyáját a tigris karmai közül, a ragadozó vele is végzett

A 76 éves férfi holttestét a kutyája maradványai mellett találták meg a távoli Habarovszk területén.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A helyi hatóságok közlése szerint egy idős férfi kutyáját megtámadta és elhurcolta egy szibériai tigris egy kelet-oroszországi erdőben. A kutya gazdája követte a ragadozó nyomait, vélhetően abban bízva, hogy így időben rátalál és állatorvoshoz viheti kedvencét.

Azonban a tigris ezt fenyegetésként érzékelte és a 76 éves férfira támadt. Holttestét a kutyája maradványai mellett találták meg a távoli Habarovszk területén, Obor közelében – derül ki az Amur Tigris Központ, egy nonprofit állatvédő szervezet Telegramon közzétett bejegyzéséből. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

A New York Post beszámolója alapján a rendőrség és a helyi vadásztársaság is nyomoz az ügyben. Illetve a nyomozás kimenetelétől függően döntenek arról, hogy a nagymacskát elaltatják-e. Az állatvédő szervezet őszinte részvétét fejezte ki az áldozat családja és barátai felé.

Egy helyi hírportál szerint a nyugdíjas férfi korábban a vasútnál dolgozott, aki egyik volt munkatársa szerint egy nagyon pozitív felfogású és rendkívül művelt ember volt. Mint mondta, igazán elszomorította és megdöbbentette a történtek híre.

A The Moscow Times megjegyzi, a habarovszki hatóságok 2023-ban mintegy 300 olyan esetről számoltak be, amikor tigrisek tévedtek lakott területre. Több olyan eset is történt, amikor kutyákra és emberekre támadtak rá.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.