Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,55 Ft
Euró
401,09 Ft
Font
479,76 Ft
Bitcoin
62,905 $

WHO: felelőtlen újranyitásokkal a COVID-19 járvány katasztrófába torkollhat

Az Egészségügyi Világszervezet szakemberei a hétfői videókonferencia során arra figyelmeztettek, hogy azokban az országokban, ahol a pandémia továbbra is intenzíven terjed, szigorítaniuk kellene a szabályozásokon, nem pedig lazítani.

Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Egészségügyi Világszervezet szakemberei a hétfői videókonferencia során arra figyelmeztettek, hogy azokban az országokban, ahol a pandémia továbbra is intenzíven terjed, szigorítaniuk kellene a szabályozásokon, nem pedig lazítani.

A WHO főigazgatója, Tedros Adhanom Ghebreyesus elmondta, tisztában van azzal, hogy az embereknek már elegük van a korlátozásokból és vissza szeretnének térni a megszokott kerékvágásba nyolc hónapnyi szenvedés után, egyúttal hozzátette, a kormányokat szintén megérti, hogy újra akarják indítani a gazdaságot és a közösségi életet. Soron kívül Összefoglaló videón a Ferencváros Paks elleni váratlan veresége

„Mi is látni akarjuk, hogy a gyerekek visszatérnek az iskolákba, szüleik pedig a munkahelyekre, de mindezt biztonságosan szabad csak megtenni. Egyetlen ország sem viselkedhet úgy, mintha a pandémiának már vége lenne. A valóság az, hogy a vírus még mindig könnyen terjed. Ellenőrzés nélkül újranyitni mindent egyenlő a totális katasztrófával.”

Ghebreyesus kiemelte, hogy a hirtelen berobbanásért főleg az éjszakai klubok, stadionok, templomok és egyéb nagyobb tömegeket vonzó rendezvények ismételt engedélyezése a felelős, ezeken a helyeken ugyanis a koronavírus gond nélkül, szinte villámgyorsan terjedhet.

„Ha tehetik, kerüljék el ezeket az eseményeket, hiszen csak így lehetséges fokozatosan beindítani a gazdasági szektorokat, valamint visszaállítani a normális életet. Szerintem mindannyian megvagyunk anélkül, hogy elmennénk egy stadionba.”

A WHO vezetője arra kérte a döntéshozókat, hogy hallgassák meg a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos korlátozások ellen tüntető csalódott, egyben szkeptikus emberek követeléseit, és ugyanazzal az empátiával magyarázzák el nekik, hogy a kórokozó óriási veszélyeket rejt magában, amíg nem áll rendelkezésre a potenciális védőoltás.

„Oda kell figyelnünk arra, mit kérdeznek az emberek; őszinte párbeszédre van szükségünk. A vírus valós és veszélyes, gyorsan terjed és halálos – muszáj mindent megtennünk azért, hogy megvédjük saját magunkat és a környezetünket.”

Szombaton Berlinben egy több tízezres tömeget oszlatott szét a rendőrség, akik a maszkviseléssel és a vírus elleni intézkedésekkel szemben nyilvánították ki nemtetszésüket. Néhány százan áttörték a kordonokat és a német parlament felé vették az irányt – Angela Merkel kancellár a történéseket egyszerűen szégyenteljesnek minősítette.

A WHO vészhelyzetekért felelős vezetője, Michael Ryan elismerte, hogy érthető a feszültség, viszont még ennek ellenére sem szabad engedni a felháborodott állampolgároknak:

„Az epidémiák és a vészhelyzetek jellemzően erős érzelmeket szülnek, ezért a szigorú szabályok elfogadása mindig nagyon nehéz. Fontos, hogy a kormányok ne reagálják túl a korlátozások ellen demonstráló emberekkel szembeni fellépéseket.”

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/az-emberek-haromnegyede-beadatna-maganak-a-koronavirus-vakcinat/

Kínai hackerek törhettek be az amerikai internetszolgáltatók rendszereibe

Amerikai internetszolgáltatók szupergyors hálózatait érte kibertámadás, mely során érzékeny adatokhoz férhettek hozzá a feltételezett kínai hackerek, derül ki a CNN jelentéséből.

Óriási balesetet vettek videóra az M0-son, becsapódott egy X5-ös BMW

Az idős sofőr hibázott, majd rögtön kiszállt, és megkérdezte, rendben van-e az előtte lévő, akinek totálkárosra törte az autóját.