Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,64 Ft
Euró
388,28 Ft
Font
450,74 Ft
Bitcoin
61,176 $

Ferenc pápa még mindig nincs jól

A szerdai általános audiencián Ferenc pápa azt mondta, hogy még mindig nincs jól, ezért megint egy munkatársa olvasta fel beszédét.

Fotó: MTI/EPA/ANSA/Riccardo Antimiani
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, pár nappal ezelőtt megbetegedett Ferenc pápa, amely miatt le kellett mondania a szombat délelőtti audienciáit. Akkor még úgy tűnt, enyhe influenzáról van szó, másnap azonban arról érkeztek hírek, hogy az egyházfőnek tüdőgyulladása van.

Emiatt Paolo Braida atya olvasta fel a pápa szokásos vasárnapi üzenetét a Szent Péter téren összegyűlt híveknek. „Kedves testvéreim. Boldog vasárnapot! Ma nem tudok megjelenni az ablakban, mert van ez a problémám a tüdőmben lévő gyulladással” – mondta a Szentatya. Soron kívül Verőfényes napsütéssel köszönt be a péntek, csak délután alakulhatnak ki záporok

Illetve akkor még azt állította, hogy ott akar lenni Dubajban az ENSZ Éghajlatváltozási Konferenciáján (COP28), ám később egészségi okokból lemondta részvételét. A szerdai általános audienciát pedig a Szent Péter tér helyett a vatikáni VI. Pál teremben tartották.

Ferenc pápa kerekesszék nélkül, botra támaszkodva lépett be a terembe, ahol elmondta, nem ő olvassa fel az audienciára szánt beszédet. Ehelyett Filippo Ciampanelli, a szentszéki államtitkárság munkatársa tette ezt meg, mivel a pápa „még nincs jól az influenza miatt”.

Az MTI szerint az egyházfő szombaton szűrővizsgálaton volt a Vatikántól nem messzi Gemelli klinikán, ahol kizárták a tüdőgyulladás lehetőségét. Az utóbbi napokban intravénás antibiotikumos kezelést kapott, miközben több tervezett programját is törölték.

Joáv Galant védelmi miniszter Izrael "ellenségeinek és barátainak" üzent

Az izraeli védelmi miniszter kijelentette, országa mindent megtesz annak érdekében, hogy elérje háborús céljait Gázában.