Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,28 Ft
Euró
398,65 Ft
Font
475,95 Ft
Bitcoin
60,846 $

Az emberek háromnegyede beadatná magának a koronavírus-vakcinát

A legfrissebb közvélemény-kutatásból kiderült, hogy egészen pontosan az emberek 74%-a készen áll arra, hogy alkalmazzák rajtuk a potenciális COVID-19 elleni védőoltást.

...svg content...Zsungan, 2018. július 23. Vakcinát készít elõ egy nõvér a kínai Zsungan egyik kórházában 2018. július 23-án. Li Ko-csiang kínai miniszterelnök az elõzõ napon vizsgálatot rendelt el a kínai oltóanyaggyártásban a Csangcsun Csangseng biotechnológiai cégnél történt súlyos szabálytalanságok miatt. A Csangcsun Csangseng az ország második legnagyobb gyártója a veszettség elleni vakcinák terén, a vizsgálat elrendelésére azután került sor, hogy a szakmai felügyelet befejezte a nyomozást a cégnél adathamisítás és a veszettség elleni oltóanyagok gyártásszabványaitól való eltérés miatt. (MTI/EPA/Tan Kaj-hszing)
Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A legfrissebb közvélemény-kutatásból kiderült, hogy egészen pontosan az emberek 74%-a készen áll arra, hogy alkalmazzák rajtuk a potenciális COVID-19 elleni védőoltást.

Az Ipsos for the World Economic Forum által készített felmérésben több mint 20 ezer embert kérdeztek meg 27 országban arról, mi a véleményük a pandémiáról, valamint mit tennének, ha elkészülne az ellenszérum. Soron kívül Vitézy Dávid visszaszólt Lázár Jánosnak: javaslom egy hársfatea elfogyasztását

Mint ahogyan azt már fentebb írtuk, a felnőttek 74%-a beadatná magának a vakcinát, közülük a kínai állampolgárok bizonyultak a legbátrabbnak, hiszen a válaszadók mintegy 97%-a azt mondta, egészen biztosan élni fog a lehetőséggel.

Meglepő módon az oroszok voltak a legközönyösebbek, ugyanis a megkérdezettek csupán 54%-a gondolta úgy, kérni fogja a COVID-19 elleni oltóanyagot, ami annak fényében, hogy éppen Oroszországban hitelesítették az első vakcinát, meglehetősen furcsa.

Az amerikaiak 67%-a szeretné mindenképpen beoltatni magát, a maradék 33% egyáltalán nem tartja veszélyesnek a koronavírus-járványt.

Azok, akik azt válaszolták, hogy elutasítják a vakcinát, legfőképpen a mellékhatásoktól félnek (60%), de vannak, akik leginkább attól tartanak, hogy semmiféle védelmet nem fog nyújtani a szer a COVID-19 fertőzéssel szemben (37%).

A közvélemény-kutatás résztvevőinek 40%-a szerint egyébként a koronavírus elleni védőoltást még idén kifejleszthetik, ami azt jelenti, hogy az emberek majdnem fele optimistán áll a helyzethez.

Szakértők ezzel szemben jóval óvatosabbak, főleg azért, mert minden jel arra utal, hogy a világ lakosságának egynegyede nem tervezi, hogy beoltassa magát, ezzel potenciális gátló tényezőivé válhatnak a nyájimmunitás kialakulásának.

Arnaud Bernaert, a World Economic Forum szakembere, és egyben a felmérésért felelős vállalat fejese elmondta,

„Komoly kihívást jelenthet, hogy az emberek 26%-a szkeptikus a védőoltással kapcsolatban, hiszen mindez akár elfedheti a COVID-19 vakcina valódi hatékonyságát.”

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/kozelebb-lehet-a-brit-vakcina-mint-gondolnank/