Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,91 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,79 Ft
Bitcoin
69,284 $

A Napóleon az elmúlt 13 év legjövedelmezőbb mozis debütálásának ígérkezik

Ridley Scott legújabb történelmi eposza, a Napóleon az elmúlt 13 év legjövedelmezőbb nyitóhétvégéjének ígérkezik.

...svg content...Fotó: Sony Pictures
Kult

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Ridley Scott rendező legújabb történelmi eposza, a Napóleon az előrejelzések szerint az elmúlt 13 év legjobban jövedelmező nyitóhétvégéje lesz: a film 130 millió dolláros költségvetése várhatóan gyorsan megtérül, az első hétvége bevételei ugyanis a Deadline szerint 32 és 33 millió dollár közé tehetők.

A film Napóleon (Joaquin Phoenix) viharos kapcsolatát mutatja be feleségével, Josephine de Beauharnais-val (Vanessa Kirby), s a hatalmas francia birodalom felépítésére irányuló hódításait állítja a középpontba. Abubakar Salim, Sinéad Cusak és Tahar Rahim is szerepel a filmben. Soron kívül Alaszka „rozsdásodó” folyói már az űrből is látszanak, elsavasodtak az egykor kristálytiszta vizek

A Napóleon egyébként rendkívül vegyes fogadtatásban részesült: míg egyesek masszív kritikákkal illetik a háború és a szexualitás megjelenítésének módja miatt, mások úgy vélik, ez Ridley Scott valaha volt egyik legjobb filmje. Sőt, még olyanok is akadtak, akik úgy érezték, semmilyen volt a film.

Visszatérve a Napóleon várható bevételeire: amennyiben ténylegesen az előrejelzéseknek megfelelően teljesít a film, úgy az egy remek kárpótlás lehet majd a rendező számára, akinek legutóbbi történelmi drámája, a 2021-ben megjelent Az utolsó párbaj igen gyengén teljesített a mozikasszáknál, s ahhoz képest, hogy 100 millió dolláros költségvetésből készült, csak 30 millió dollárt hozott vissza a mozikban.

A Manchester United edzője azt mondja, ha kirúgják, majd máshol nyer trófeákat

Ten Hag egyelőre nem tudja, mi lesz vele, az FA-kupa megnyerését követően már nem volt olyan magabiztos, mint előtte.