Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,04 Ft
Euró
387,82 Ft
Font
450,82 Ft
Bitcoin
61,639 $

Megcsappant a vidéki dohányboltok száma

Sőt, van olyan település is Magyarországon, ahol egyetlen trafik sem működik.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Gazdaság

Borbély Fanni

Szerkesztő

A 24.hu szemlézte a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának adatbázisát, melyből kiderült, 2023-ban tovább csökkent a dohányboltok száma az országban, sőt, olyan települések is vannak, ahol egyáltalán nincs trafik. Az adatbázis alapján az elmúlt években drasztikusan csökkent a dohányboltok száma.

Míg 2014-ben 6355 dohánybolt működött Magyarországon, mára mindössze 5697 szerepel az adatbázisban. Csak 2022 óta 49 dohánybolt húzta le a rolót, ami a portál szerint annak tudható be, hogy az adott településen nem volt nyereséges a trafikok üzemeltetése, hiszen javarészt kisebb lélekszámú községekről, vagy településekről van szó. Soron kívül Elbocsáthatják a taxist, aki összebalhézott egy szabálytalanul közlekedő biciklissel

Mindemellett egy másik ok is állhat a háttérben: az egészségügyi okokból történő leszokás. A harmadik opció pedig az, hogy olyan látványosan emelkedik a dohánytermékek ára, hogy sokan úgy dönthettek, inkább lemondanak káros szenvedélyükről.

Mint ismert, Lázár János építési és közlekedési miniszter nemrég arra tett javaslatot, hogy a legkevesebb 4000 munkavállaló elszállásolására alkalmas létesítményekben is lehessen dohánybolt, miután ez eddig nem volt engedélyezett.

A miniszter továbbá szigorítaná a kiskorúaknak dohányterméket eladó boltosok büntetését is: az első vétség után egymillió forintos büntetés, majd minden újabb eset után az előző 150 százaléka, de legfeljebb 10 millió forint lenne a büntetés. Aki pedig az előző 10 évben bizonyítottan kiskorúaknak adott el dohányterméket, nem pályázhatna új trafikengedélyért.

Az antidepresszánsok újabb negatív hatására derült fény, hőségben okozhatnak gondot

Egyes készítmények kimondottan kellemetlen tüneteket okozhatnak a melegebb hónapokban.

Nagyon jó minőségű eperre és remek szezonra számíthatunk idén

A szakember szerint jó termés várható idén szamócából itthon, ezen a héten pedig a szedd magad akciók is megkezdődnek az országban.