Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,11 Ft
Euró
385,51 Ft
Font
448,57 Ft
Bitcoin
61,816 $

Rejtélyes tüdőgyulladás-járvány terjed Kínában, a WHO magyarázatot vár

Az egész világ azt reméli, hogy ez nem egy újabb koronavírus-járvány kezdete.

...svg content...Fotó: Unsplash/Kay Lau
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő
TÉMÁK

Egyre több jelentés szól arról, hogy egy megmagyarázhatatlan tüdőgyulladás-járvány terjed Pekingben és Kína északi részén, mely annyi embert érint, hogy Peking, Liaoning és más városok gyermekkórházai „túlterheltek a beteg gyermekekkel”.

A riasztó jelentések nyomán az Egészségügyi Világszervezet (WHO) magyarázatot követelt Kínától az országban kitört rejtélyes tüdőgyulladásról, mely a jelek szerint főként gyermekeket érint. Az ENSZ egészségügyi szervezete szerdai közleményében úgy fogalmazott: Soron kívül Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

„A WHO hivatalos kérést intézett részletes információkért a légúti megbetegedések és a gyermekeknél jelentett tüdőgyulladásos csoportosulásról.”

Az Al Jazeera szerint a hivatalos adatok alapján az influenzaszerű megbetegedések száma megnövekedett az országban az előző három év azonos időszakához képest, amikor még szigorú szabályok voltak érvényben a koronavírus-járvány elleni járványügyi intézkedések részeként.

A WHO megjegyezte, a kínai Nemzeti Egészségügyi Bizottság e hónap elején egy sajtótájékoztatón elmondta, nőtt a légúti megbetegedések előfordulása, amit olyan kórokozók terjedésének tulajdonítottak, mint az influenza, a mycoplasma pneumoniae (egy gyakori bakteriális fertőzés, mely jellemzően a fiatalabb gyermekeket érinti) és az RSV.

Hosszabb távon komoly negatív következményei lehetnek annak, ha sokat ül a gyerek

A gyerekkori sok ülés a szív megnagyobbodásához vezet, ami növeli a szív-és érrendszeri betegségek és az ezzel kapcsolatos halálozás kockázatát.

Elgázolt egy embert a vonat Zalaszentiván és Zalaegerszeg között

Újabb vonatgázolás történt a magyar vasútvonalon, ezúttal Zalaszentiván és Zalaegerszeg között, ahol helyszínelés zajlik.

Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

Dobrev Klára nem tartja kizártnak, hogy Magyar Péter fél tőle, és nem úgy tűnik, hogy a két párt között lesz valaha együttműködés, hiába ellenzékiek.