Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Orbán Viktor egy nagyon veszélyes helyzetre mutatott rá Brüsszel számára

A magyar miniszterelnök, Orbán Viktor a beszédében azt is kihangsúlyozta, Brüsszeltől még mindig nem kaptak támogatást az egész schengeni övezet megvédéséhez.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) pódiumbeszélgetésen vesz részt a Weltwoche svájci konzervatív hetilap jubileumi ünnepségén Zürichben 2023. november 22-én. Balról Roger Köppel, a Weltwoche főszerkesztője, svájci néppárti parlamenti képviselő. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Magyarországnak mindig az volt az álláspontja, hogy az illegális bevándorlás kockázata túlságosan magas, mindenképpen fel kell lépni ellene – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szerdán Zürichben, a Weltwoche svájci konzervatív hetilap jubileumi ünnepségén, kérdésekre válaszolva.

Emlékeztetett arra, hogy Magyarország a válság 2015-ös kezdete óta nem fogadta el azt a nyugati érvelést, hogy a migráció segít enyhíteni a munkaerőgondokon, és liberálisabb társadalomhoz vezet. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

Mindvégig az volt az álláspontja, hogy túlságosan nagy a kockázat, ráadásul a bevándorlók beengedése párhuzamos társadalmakat teremt Európában – mondta. Kiemelte: Magyarországnak az egész schengeni övezetet meg kell védenie az illegális bevándorlástól, de ehhez Brüsszeltől eddig még nem kapott támogatást. Hozzátette, hogy a szigorúan szabályozott legális bevándorlást viszont támogatja.

(MTI)