Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,162 $

Továbbra is növekszik a halálos áldozatok száma Bejrútban a katasztrofális és tragikus robbanást követően

Még mindig vannak emberek, akiket a romok alatt keresnek a libanoni fővárosban, ahol ez az év a maradványok eltakarításáról és a károk enyhítéséről szólhat.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Még mindig vannak emberek, akiket a romok alatt keresnek a libanoni fővárosban, ahol ez az év a maradványok eltakarításáról és a károk enyhítéséről szólhat.

Augusztus elején rázta meg a hatalmas robbanás Bejrútot, ami mint kiderült, egy „mini-atombomba” erejével ért fel. A detonáció olyan erős volt, hogy annak epicentrumában egy több mint 40 méter mély kráter keletkezett. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

A liner.hu is folyamatosan beszámolt a szörnyű részletekről, miután sokan azonnal meghaltak, és többen eltűntek. Külföldről is érkeztek mentőcsapatok, hogy megkezdjék a kutatásokat, és esetlegesen túlélőket találjanak.

Lélegzetelállító űrfelvétel a Himalája varázslatos hegycsúcsairól

A hatalmas robbanás azonban csak keveseknek adott esélyt a közelben. Kilométereken át érezni lehetett a lökéshullámot, ami rengeteg házat rongált meg, vagy tett tönkre. Családok váltak egyik pillanatról a másikra hajléktalanná.

A vizsgálatokban külső szakértőként az FBI és a franciák is részt vesznek, akiknek saját áldozatuk is volt a robbanásban. Ez pedig azonnal felhatalmazta őket arra, hogy részt vegyenek a vizsgálatokban. Az ország személyesen kérte fel az FBI-t és a franciákat, hogy segítsenek.

Továbbra sem zárható ki, hogy szándékosság, esetlegesen merénylet, bomba- vagy rakétatámadás érhette a raktárépületet, amiben a rendkívül veszélyes ammónium-nitrátot tárolták. A The Straits Times és a Reuters beszámolója szerint 190-re nőtt az áldozatok száma.

Több mint 6500 sérültje van a robbanásnak, és még mindig vannak, akiket nem találnak. Vasárnap közölte a hírt a libanoni ügyvivő a hivatalos bejelentéssel a kezében. Szombaton a hadsereg nyilatkozott, akik 7 ember eltűnéséről számoltak be – három libanoni, három szíriai és egy egyiptomi.

300 ezer ember vált hajléktanná a károk miatt, és 20 milliárd dolláros veszteség érte Libanont. Ezt az összeget a minisztertanács jelentette be az elnökség részeként a vasárnap kiadott közleményében. A korábbi kormány nem sokkal a robbanás után lemondott.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/egy-szektor-amit-a-koronavirus-nemhogy-megtepazott-hanem-az-egekbe-repitett/

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.