Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,16 Ft
Euró
394,02 Ft
Font
467,74 Ft
Bitcoin
58,143 $

Bejelentést tett a népszerű áruházlánc, december 24-én boltzár lesz náluk

Cserébe december 23-án meghosszabbított nyitvatartással várják a vásárlókat.

...svg content...Fotó: Unsplash / Illusztráció
Belföld
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A vállalat közleményéből kiderül, miszerint a Lidl mind a 200 üzlete zárva tart majd december 24-én, a munkavállalóiknak szabadnapot biztosítanak. Erről állapodott meg szakszervezetekkel a kiskereskedelmi cég, hozzátéve, hogy a döntés 8500 dolgozót érint.

De arról is szót ejtettek, hogy a Lidl december 23-án meghosszabbított nyitvatartással várja a vásárlókat, hogy ezzel kárpótolják őket a 24-i zárvatartás miatt. A Portfolio szerint az Egyenlő.hu szakszervezet kiemelten fontosnak tartja a Lidl Magyarországgal történő megállapodást, amelyre Bubenkó Csaba elnök szerint még nem volt példa Magyarországon. Soron kívül Lassan, de biztosan naposra fordul a borongós időjárás kedden, csak elszórtan lehetnek záporok

Bubenkó Csaba korábban az InfoRádióban azt mondta, jelenleg körülbelül 250 ezer ember dolgozik a kiskereskedelemben és az élelmiszer-kereskedelemben, ők és családjaik a zárva tartási kezdeményezés érintettjei.

Egyúttal felhívta a figyelmet, hogy sok más munkakörrel ellentétben a kereskedelemben dolgozók nem pihenhetnek a hosszú hétvégéken sem, gyakorlatilag egész évben nyitva vannak a boltok, így az érintett munkavállalók megérdemelnék azt, hogy december 24-én ne kelljen munkába állniuk.

Korábban arról is beszámoltunk, miszerint nem kerül napirendre a törvényalkotásban, hogy december 24-e is munkaszüneti nap legyen, mert elutasították az erről szóló képviselői kezdeményezést. Mindezt Apáti István, a Vállalkozásfejlesztési Bizottság elnöke tudatta.