Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,94 Ft
Euró
386,81 Ft
Font
451,91 Ft
Bitcoin
67,253 $

Fojtogató a Dél-Ázsiát sújtó légszennyezés, újabb nagyvárosban rendeltek el vészhelyzetet

Ezúttal nem Indiában, hanem Pakisztánban rendeltek el környezetvédelmi és egészségügyi vészhelyzetet az egyik tartományban.

...svg content...Fotó: Depositphotos
Ázsia

Borbély Fanni

Szerkesztő

A CNN jelentése szerint nem csupán Indiát, hanem jóformán egész Dél-Ázsia területét beborítja a mérgező, fojtogató levegő: a pakisztáni Lahore lett a legutóbbi nagyváros, ahol megállt az élet, miután mintegy 50 millió ember közel egy hete mérgező levegőt lélegzik be.

Pakisztán második legnépesebb, több mint 13 milliós lakosú városában a hatóságoknak intézkedniük kellet, így bezárták az iskolákat, a közparkokat, a bevásárlóközpontokat és az irodákat, miután a levegőminőségi index (AQI) ezen a héten 400 fölé emelkedett. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

Mohsin Naqvi főminiszter a héten közölte, a pakisztáni Pandzsáb tartomány hatóságai „környezetvédelmi és egészségügyi vészhelyzetet” rendeltek el három városban, Lahore mellett Gujranwalában és Hafizabadban is, ami egészen addig hatályos, míg a helyzet nem javul.

Naqvi hivatalának keddi közleményében megjegyezte, ezen területeken a lakosság csak korlátozottan közlekedhet mind tömegközlekedéssel, mind saját járművekkel. A főminiszter azt is elrendelte, hogy egy helyen négynél több ember nem gyülekezhet.

Szijjártó Péter támogatja Kocsis Máté javaslatát: törvényileg korlátozná a kommentelést

Elmondása szerint egyetért azzal, hogyha “valaki interneten vagy bárhol valaki más megölésével fenyeget, valakinek a megölésére szervezkedik, akkor azt komolyan kell venni”.