Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,63 Ft
Euró
398,89 Ft
Font
476,52 Ft
Bitcoin
61,272 $

Eszméletlen rekord – több mint 25,3 millióan kapták el eddig a koronavírust

A Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai alapján a világon összesen 25 436 216 ember fertőződött meg a COVID-19 kórokozójával a pandémia kitörése óta.

Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai alapján a világon összesen 25 436 216 ember fertőződött meg a COVID-19 kórokozójával a pandémia kitörése óta.

A legújabb statisztikák szerint legalább 851 300 ember vesztette életét a fertőzés szövődményeibe, közülük legnagyobb arányban az idősek és a krónikus betegségben szenvedők hunytak el. Soron kívül Vitézy Dávid visszaszólt Lázár Jánosnak: javaslom egy hársfatea elfogyasztását

Az első egymillió pácienst április 2-án azonosították, a tízmilliós rekordot június 28-án sikerült beállítani, a húszmilliós csúcs eléréséhez csupán hat hét kellett – mindezekből nyilvánvaló, milyen drasztikus módon nőtt a járvány intenzitása.

Miközben tapasztalat útján nagyjából megtanultuk, hogyan kellene viselkednünk annak érdekében, hogy megállítsuk a koronavírus terjedését, a kormányok kezei közül újból kezd kicsúszni az irányítás, mivel nehezen találják meg a megfelelő egyensúlyt a korlátozások feloldása és az óvintézkedések ismételt beiktatása között.

Azokban az országokban, ahol szigorú rendeleteket hoztak meg a járvány megfékezésével kapcsolatban, az enyhítések után újfent megemelkedett az esetek száma. Nemcsak az egészségügy, hanem a gazdaság is a csőd szélére került, hiszen rengeteg ember elveszítette munkáját, a vállalatok kilátástalan helyzetbe kerültek, a pénzügyi egyenlőtlenség pedig tovább mélyült.

Az északi féltekén lassan beköszönt az ősz, ezzel elindulhat a pandémia második hulláma, amelyet ha időben nem csillapítanak, annak tragikus következményei lehetnek, így az orvosok, az ápolók és az egészségügyi dolgozók komoly kihívásokkal néznek szembe egészen addig, amíg nem fejlesztenek ki egy hatásos COVID-19 elleni vakcinát.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/ismet-drasztikusan-emelkedett-a-koronavirus-fertozottek-szama-magyarorszagon-egy-paciens-elhunyt/