Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,056 $

5,1-es erősségű földrengés volt Görögországban, Athénban is érezték

Evia szigeténél volt a földmozgás epicentruma.

...svg content...Fotó: unsplash | illusztráció
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Közepes erősségű földmozgás rázta meg péntek reggel Evia szigetét, az Athénban is érezhető rengés 14,2 kilométeres mélységben pattant ki, epicentrumához Prokopio és Mantoudi települések voltak a legközelebb.

Néhány perccel később egy 3,7-es utórengést is észleltek, Fanis Spanos, Közép-Görögország regionális kormányzója ugyanakkor egyelőre sem károkról, sem sérültekről nem számolt be – számolt be róla az Origo. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Júniusban a Richter-skála szerinti 4,8-as földmozgást regisztráltak a környéken, míg márciusban Küthéra szigeténél pattant ki 5,2-es rengés. A térség tektonikai szempontból aktívnak számít.

Tudósok arra figyelmeztettek, hogy Görögországot is a februárihoz hasonló, Törökországban és Szíriában pusztító földrengés fenyegeti, ami több mint 60 ezer ember halálát okozta.

A Földközi-tenger keleti részén, az afrikai és az eurázsiai lemezek ütközőpontján folyamatosak a kisebb-nagyobb földrengések, a térségben számos országot fenyeget egy-egy erősebb földmozgás.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.