Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,38 Ft
Euró
400,89 Ft
Font
479,01 Ft
Bitcoin
62,736 $

Simán nyert a Ferencváros az Újpest ellen

A Ferencváros az Újpesttel csapott össze az NB1 hétvégi fordulójában.

...svg content...Fotó: Aleksandar Pesic (k), a Ferencvárosi TC játékosa fejel a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Újpest FC mérkőzésen a Groupama Arénában 2023. október 29-én. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A címvédő és listavezető Ferencváros hazai pályán magabiztos, 3-0-s győzelmet aratott ősi riválisa, az Újpest felett a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójának vasárnapi csúcsrangadóján. 

Az élvonalban ez volt a 239. derbi, a Ferencváros 116. alkalommal diadalmaskodott, az újpestiek 61-szer nyertek, de 2015 decembere óta nem ünnepelhettek a párharcban. Dejan Stankovic irányításával továbbra is veretlenek a zöld-fehérek. Soron kívül Összefoglaló videón a Ferencváros Paks elleni váratlan veresége

A hazaiaktól az utolsó pillanatban két kulcsember, a csapatkapitány Dibusz Dénes és a középpálya motorja, Sigér Dávid sem tudta vállalni a játékot. A pirotechnikai „bemutatót” követő füstfelhő miatt néhány perc késéssel kezdődött az összecsapás, amelybe a házigazdák nagy elánnal vetették bele magukat, és Lisztes révén egy korai kapufát is jegyeztek.

Volt egy hatalmas hiba is

Amikor a lilák éppen kezdtek feljavulni, egy hatalmas hiba után Pesic megszerezte a vezetést a Ferencvárosnak – Tamás nyúlt bele rosszul egy átadásba, amivel helyzetbe hozta a rivális csatárát. Néhány perccel az első félidő rendes játékidejének vége előtt kis híján egyenlített az Újpest, de a válogatott kapusa helyén pályára lépő Varga Ádám bravúrral hárított.

Az első félidő végül 55 percig tartott, a lilák nagyon közel voltak ebben a periódusban az egyenlítéshez. A szünet utáni első percekben futószalagon érkeztek az újpesti helyzetek, Ambrose például öt méterről gurított mellé senkitől sem zavartatva.

Az Újpest nyomása ellenére megduplázta előnyét a címvédő, Abena fejelt gólt szöglet után. Három perccel később eldőlt a három pont sorsa, Abu Fani értékesítette a Banairól kipattanó labdát. A hajrára érthetően hitehagyottá vált az Újpest, a Ferencváros pedig már nem erőltette a támadásokat, így az eredmény nem változott.

(MTI)

Kínai hackerek törhettek be az amerikai internetszolgáltatók rendszereibe

Amerikai internetszolgáltatók szupergyors hálózatait érte kibertámadás, mely során érzékeny adatokhoz férhettek hozzá a feltételezett kínai hackerek, derül ki a CNN jelentéséből.

Óriási balesetet vettek videóra az M0-son, becsapódott egy X5-ös BMW

Az idős sofőr hibázott, majd rögtön kiszállt, és megkérdezte, rendben van-e az előtte lévő, akinek totálkárosra törte az autóját.