Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,052 $

Legalább 25 ember meghalt, miután tűz ütött ki egy kazahsztáni bányában

Két hónapon belül ez már a második tragikus incidens egy ArcelorMittal létesítményben.

...svg content...Fotó: A kazahsztáni elnöki sajtóiroda által közreadott képen Kaszim-Zsomart Tokajev kazahsztáni államfő beszél az áldozatok hozzátartozóihoz az ArcelorMittal globális acélóriás egyik bányájában történt balesetet követően 2023. október 28-án. Legkevesebb 25 bányász életét vesztette, amikor tűz ütött ki a Kosztyenko bányában. Két hónapon belül ez a második halálos baleset a csoport egyik telephelyén, miután augusztus közepén öt bányász halt meg ugyanebben a régióban. MTI/AP/Kazahsztáni elnöki sajtóiroda
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

Legalább 25 ember életét vesztette, további 21-en pedig eltűntek, miután tűz ütött ki egy kazahsztáni bányában – közölte szombaton a bányát üzemeltető luxemburgi székhelyű acélgyártó helyi vállalata, az ArcelorMittal Temirtau.

A közlemény szerint az incidens Karagandi városától nem messze történt. A tragédia idején jelen lévő 252 bányász közül 205-öt hoztak eddig a felszínre, azóta 18 ember kért orvosi segítséget – szúrta ki a Magyar Nemzet a Tanjug és a TVP World hírügynökségek beszámolóját. Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: felvételek a kutatásról az eltűntek után

Megjegyzik, két hónapon belül ez már a második tragikus incidens egy ArcelorMittal létesítményben. Legutóbb augusztusban történt baleset, amelynek következtében öt bányász halt meg a cég egyik kazahsztáni bányájában.

Az ArcelorMittalt korábban többször bírálták a biztonsági és környezetvédelmi előírások be nem tartása miatt, s ez arra késztette Kaszim-Zsomart Tokajev elnököt, hogy előzetes figyelmeztetést adjon ki a csoport működési engedélyének esetleges megvonásáról Kazahsztánban.

Hozzáteszik, Tokajev részvétét fejezte ki az áldozatok családjainak, egyúttal arra utasította kabinetjét, hogy hagyja abba az együttműködést az ArcelorMittal Temirtau helyi vállalatával.