Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
356,98 Ft
Euró
387,15 Ft
Font
454,19 Ft
Bitcoin
69,577 $

Ukrajna nem hosszabbítja meg az orosz gáz EU-ba történő tranzitjának szerződését

Mindez azt jelenti, hogy Európát így levágják az orosz gázról.

...svg content...Fotó: Unsplash/Martin Adams
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Index a DW nyomán számolt be arról, hogy az ukrán állami gázvállalat, a Naftohaz vezérigazgatója, Olekszij Csernyiszov a DW-nek adott interjújában jelentette be, hogy a gázvállalat nem fogja meghosszabbítani a 2024 végén lejáró, az orosz gáz Ukrajnán keresztül az Európai Unióba (EU) történő tranzitjára vonatkozó szerződést.

Csernyiszov a döntés kapcsán úgy fogalmazott: Soron kívül Verőcei halálos hajóbaleset: megtalálták a 28 éves fiatal nő holttestét

„Most nem tudjuk meghosszabbítani ezt a szerződést, bár az Európai Unió a következő hónapban felvetheti ezt a kérdést.”

A vezérigazgató megjegyezte, eddig is csak azon országok miatt tartották fenn a gázszállítást, melyek nem rendelkeznek tengerparttal. Az interjúban Csernyiszov felszólította az Európai Uniót, hogy „gyorsítsák fel a folyamatot, amely az orosz gázfüggőség megszűnését célozza, méghozzá a tervezettnél korábban, 2027-ig”.

A továbbiakban arról is szót ejtett, hogy annak ellenére, hogy Oroszország kegyetlenséget tanúsít Ukrajnában, több európai ország is cseppfolyósított orosz földgázt vásárolt, hangsúlyozva, hogy véleménye szerint „Oroszország fegyverként használta a földgázt és a kőolajat”, mindez pedig komoly szerepet játszott abban, hogy elszálltak az árak.

Szentkirályi Alexandra szerint vele minden budapesti jól jár

Mint mondta, ma a Városházát a DK elnökének emberei irányítják, s a mostani városvezetéssel csak Gyurcsányék járnak jól.