Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,38 Ft
Euró
398,76 Ft
Font
476,46 Ft
Bitcoin
60,884 $

Koronavírus – Romániában továbbra is magas a fertőzési szám

Újabb 1365 koronavírus-fertőzött azonosítottak Romániában, amellyel már 85 ezer felett jár a koronavírus-járvány kezdete óta pozitív teszttel záró emberek száma.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Újabb 1365 koronavírus-fertőzött azonosítottak Romániában, amellyel már 85 ezer felett jár a koronavírus-járvány kezdete óta pozitív teszttel záró emberek száma.

A stratégiai kommunikációs törzs szombati jelentését az átlagosnál valamivel több, 24 ezer teszt kiértékelése alapján készítették. A napi esetszám 15 százalékkal meghaladja az utóbbi két hét átlagát. Soron kívül Gyurcsány Ferenc most nagyon örül

Bár Ludovic Orban miniszterelnök – a napi megbetegedések ütemének átmeneti csökkenésére alapozva – a hét elején már arról beszélt, hogy sikerült megállítani a járvány gyorsulását, az utóbbi hét napon ismét több új esetet azonosítottak, mint az előző héten.

Romániában nincs olyan megye, amelyből szombaton ne jelentettek volna újabb fertőzést. A legtöbb (241) új fertőzöttet Bukarestben és Iasi megyében (73), a legkevesebbet Ialomita (1) és Vrancea (2) megyében azonosították.

Az ismert aktív fertőzöttek száma 45 ezerre tehető, a kórházban ápoltak száma 7225-re, az intenzív terápiára szoruló súlyos esetek száma pedig 490-re csökkent. Az utóbbi 24 órában további 32 koronavírusos beteg vesztette életét, ezzel 3539-re emelkedett a járvány romániai áldozatainak száma.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/hetekig-tunetmentesen-lappanghat-a-koronavirus-a-gyerekek-legutjaiban/

Videón, ahogyan Orbán Viktor kiosztja Manfred Webert Strasbourgban

Orbán Viktor miniszterelnök nem hagyta magát Strasbourgban, Manfred Weberrel szemben sem, akit rendesen kiosztott.

Mezőgazdasági vontatónak ütközött egy vonat Bagimajornál

Egy Szentesről Szolnokra tartó vonat üközött össze egy mezőgazdaság vontatóval, ami miatt hosszabb eljutási időre kell számítania az érintett vonalon.