Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,84 Ft
Euró
387,72 Ft
Font
450,63 Ft
Bitcoin
61,149 $

Először nyert Kínának egyéniben aranyat Liu Shaoang

Shaoang a montreali világkupán ünnepelhetett a dobogó legfelső fokán.

Montreal, 2022. április 11. Liu Shaoang (b) és a dél-koreai Li Dzsune Szeo a montreali rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokság férfi 1000 méteres döntõjében 2022. április 10-én. Liu Shaoang aranyérmet nyert. MTI/EPA/Andre Pichette
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

A kétszeres olimpiai, világ- és Európa-bajnok Liu Shaoang szombaton kétezer méteres váltóban nyert aranyat, most azonban 500 méteren, egyéniben sem akadt legyőzőre – írja a Népszava.

A 25 éves gyorskorcsolyázó először szerzett aranyérmet kínai színekben, miután 2022 novemberében Liu Shaoang és testvére, Liu Shaolin Sándor is úgy döntöttek, hogy országot váltanak. Soron kívül 130 km/óránál kapott durrdefektet Curtisék egyik csapatbusza

„Nagyszerű érzés volt, hogy itt lehetek és Kínát képviselhetem” – nyilatkozta Shaoang a győzelmet követően. A táv olimpiai bajnokának egy évet kellett várnia, hogy visszatérhessen a nemzetközi versenyzéshez.

Shaolin Sándor szintén ott volt az 500 méter döntőjében, őt azonban egy szabálytalanság miatt az ötödik helyre sorolták vissza. A testvérpáros láthatóan jó formában várja a pekingi világbajnokságot.

Shaoang a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetségnek adott nyilatkozatában a kínai felkészülési körülményeket méltatta, mint mondta, korábban nem edzhetett még ennyire profi létesítményekben.

Kunhalmi Ágnes Magyar Péterről: ott bővíthette volna az ellenzéki tábort, ahol nem indul

Az MSZP társelnöke szerint Magyar Péter pont vidéken, a megyei listákon szólíthatta volna meg a kiábrándult fideszeseket, a Tisza Párt mégsem indult el, Budapesten azonban igen, ahol az ellenzék már visszaszorította a Fideszt.