Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,920 $

Sokkal biztonságosabb lesz az app-letöltés az androidos mobilokon

Ezzel az újabb lépéssel sokat tesznek az androidos mobilok védelméért.

...svg content...Fotó: Unsplash
Mobil

Koós Alexandra

Szerkesztő
TÉMÁK

Bár elképesztő népszerűség övezi az androidos mobilokat, általánosságban elmondható, hogy sokkal több veszélynek vannak kitéve, mint az iPhone-ok, hiszen külső alkalmazásokat is lehet telepíteni, nem szükséges, hogy a hivatalos app boltból származzanak.

Ez elég nagy veszélyt jelentett, ezért a Google korábban közölte, hamarosan frissíti a Play Protectet, így az már képes lesz a mobilon lévő, külső forrásból – tehát nem a Play áruházból – származó appok működését figyelni. Most pedig újabb nagy lépést tesznek az androidos mobilok védelméért. Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

A Play Protect továbbfejlesztésével a platformot valós idejű keresési funkcióval látják el, amely így 125 milliárd napi ellenőrzést végez majd el – írta a 24.hu a Bleeping Computer beszámolója alapján. Ám más jó hír is van.

Azzal, hogy már a külső forrásokból származó Android-fájlokat is folyamatosan ellenőrzik, a rendszer képes lesz figyelmeztetni a felhasználót, hogy ne folytassa a telepítést, mert valami gyanúsat észlelt. Bár kellemetlen meglepetések így is akadhatnak majd, főleg ha a kártevőt úgy programozzák, hogy csak a telepítés után hívja le a veszélyes kódokat.

A Google kiemelte, hogy a felület módszerei minden egyes azonosított alkalmazással fejlődnek, így az évek során egyre hatékonyabban tudja majd védeni a teljes Android ökoszisztémát. Hozzátették, a valós idejű ellenőrzés már elérhetővé vált Indiában és néhány kiválasztott országokban, a következő hónapokban pedig fokozatosan, világszerte is bevezetésre kerül. A Play Protect minden androidos eszközzel működik majd, ami Android 5-ös, vagy újabb operációs rendszert futtat.

Szentkirályi Gyurcsányról és Karácsonyról: rémálom mind a két ember

Rémálomnak nevezte Szentkirályi Alexandra Gyurcsány Ferencet és Karácsony Gergelyt, akik közül csak egyvalaki vezetheti Budapestet.