Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,31 Ft
Euró
387,03 Ft
Font
451,18 Ft
Bitcoin
66,109 $

Különleges helyszínen tárgyalt Orbán Viktor Kínában

Orbán Viktor magyar miniszterelnök ezúttal „Kína Szilícium-völgyében” tárgyalt.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (k) a Kínai Ipari és Kereskedelmi Bank (ICBC) vezetőivel folytatott tárgyaláson Pekingben 2023. október 18-án. Jobbra Csen Sze-king, az ICBC elnöke (j). MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Ázsia

Takács Petra

Szerkesztő

Pekingből a dél-kínai Sencsenbe utazott Orbán Viktor miniszterelnök, ahol megbeszélést folytatott Meng Fanlival, a Sencsen Városi Pártbizottság titkárával, és megtekintette a Kortárs Művészeti Múzeum és Tervezési Kiállítás épületében található, a „Kuangtung tartomány reformjának és fejlődésének 40. évfordulója” című kiállítást – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke csütörtökön.

A város vezetője bemutatta a magyar delegációnak Sencsen történetét, és tájékoztatást adott a gazdasági, üzleti együttműködési lehetőségekről. Soron kívül Nyilatkozott a TEK Orbán Viktor védelméről a Robert Fico elleni merénylet után

Sencsen Kína egyik különleges gazdasági övezete, ahol 17 millióan laknak, így Kína öt legnépesebb városa közé tartozik. Globális technológiai, kutatási, gyártási, pénzügyi, turisztikai és szállítási központ, kikötője a világ negyedik legforgalmasabb konténerkikötője.

A nap folyamán Orbán Viktor további tárgyalásokat folytat a térségben kínai óriásvállalatok vezetőivel, majd megtekinti a magyar Zoboki-Demeter építésziroda által tervezett Nanshan Kulturális Központot – közölte Havasi Bertalan.

(MTI)

Orbán Viktor Robert Ficóról: „Jelenleg az életéért küzd, élet-halál között van”

Több szempontból is fontos lenne Robert Fico mihamarabbi felépülése, Magyarország számára is, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt egy reggeli interjújában .