Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,85 Ft
Euró
400,07 Ft
Font
478,37 Ft
Bitcoin
60,809 $

Meghalt egy parlamenti képviselő, miután pozitív lett a koronavírus-tesztje

Kórházba szállítás után péntek éjjel életét vesztette COVID-19 fertőzésben az indiai parlament egyik döntéshozója az ország déli részén található Tamilnádu államban.

Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Kórházba szállítás után péntek éjjel életét vesztette COVID-19 fertőzésben az indiai parlament egyik döntéshozója az ország déli részén található Tamilnádu államban.

Shri H. Vasanthakumar India egyik legnagyobb ellenzéki pártjának volt a tagja, és saját államát, Tamilnádut képviselte a kongresszusban. Soron kívül Undorító dolgokat művelt óvodáskorú rokonával egy miskolci fiatal

„Mélységesen megrázott minket Shri H. Vasanthakumar halálhíre. Egy hűséges képviselőként ismerhettük meg, aki egy igazi, szerethető vezetőnek bizonyult, és akit szerettek az emberek. A követőin kívül a párton belül is sokunknak hiányozni fog. Részvétünket szeretnénk kifejezni a családjának és a hozzátartozóinak.”

olvasható az ellenzéki Kongresszus Párt Twitter-fiókjának pénteki bejegyzésében.

Vasanthakumar volt a második politikus Indiában, aki áldozatául esett a koronavírus-betegségnek. Augusztus elején az egykori államtitkár és nemzetközi krikettező, Chetan Chauhan halt bele a COVID-19 fertőzés szövődményeibe.

India miniszterelnöke, Narendra Modi is megemlékezett a Twitter-profilján megbecsült és közkedvelt kollégájáról:

„Szomorúak vagyunk Shri H. Vasanthakumar eltávozása kapcsán. A törekvései üzleti téren és a szociális szektorban jelentősek voltak. Amikor beszéltem vele, mindig láttam a szemében a szenvedélyt, ha Tamilnádu fejlődését emlegettük. Részvétem a családnak és a támogatóinak. Om Shanti.”

India a koronavírus-járvány által egyik legérzékenyebben érintett országnak számít, regisztrált fertőzöttek szempontjából a harmadik, míg az elhunytakat összegző ranglistán a negyedik helyen állnak.

A Johns Hopkins Egyetem legfrissebb adatai alapján mindez idáig összesen 3 463 972 indiai állampolgárról derült ki, hogy elkapta a COVID-19 kórokozóját, közülük 62 550-en haltak bele a súlyos komplikációkba.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/ujra-berobbant-a-koronavirus-jarvany-franciaorszagban/