Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,11 Ft
Euró
385,66 Ft
Font
451,33 Ft
Bitcoin
70,822 $

A litvánok edzője: a magyarok mindent bevetettek

Elismerően nyilatkozott Edgaras Jankauskas a magyar válogatottról, miután 2-0-ról is képesek voltak felállni a padlóról.

...svg content...Fotó: A magyar kezdőcsapat, Fiola Attila, Gazdag Dániel, Sallai Roland, Nagy Ádám és Kerkez Milos (elöl b-j), valamint Dibusz Dénes, Lang Ádám, Loic Négo, Szalai Attila, Varga Barnabás és Szoboszlai Dominik (hátul b-j) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtező G csoportjában játszott Litvánia - Magyarország mérkőzés előtt a kaunasi Dariaus ir Giréno Stadionban 2023. október 17-én. MTI/Illyés Tibor
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

Nem éppen úgy alakult a kedd este, mint ahogyan azt a magyar válogatott és a szurkolók szerették volna. Marco Rossi szövetségi kapitány is elismerte, nem működött a terve, és vállalja emiatt a felelősséget.

A csapat azonban továbbra is hosszú ideje veretlen, de nincs arról szó, hogy büszkék lennének a litvánok elleni eredményre. Győzelem esetén meglett volna a biztos kijutás az Európa-bajnokságra, így viszont még várnunk kell. Soron kívül Szentkirályi Alexandra lassan szinte félve vezet Budapesten a kátyúk miatt (videó)

Varga Barnabás is csalódottan nyilatkozott, míg Szoboszlai Dominik szerint rég nem játszottak olyan rosszul, mint az első 45 percben. A litvánok a döntetlen ellenére elégedettek, mert a csoport legerősebb csapatát szorongatták meg.

„Elégedett vagyok, mert a csoport legerősebb csapatával játszottunk. Az első félidőben remekül futballoztunk, 2-0-ra vezettünk, de a szünet után a magyarok mindent bevetettek, megmutatták, milyen erős együttesük van, így nem tudtuk ugyanazt nyújtani, mint az első 45 percben.” – idézte az MTI Edgaras Jankauskas litván edzőt.

„Összességében elégedett lehetek a teljesítménnyel, a mutatott játékkal, a labda nélküli agresszivitással. Igazságos eredmény született” – folytatta a szövetségi kapitány, aki szerint Szoboszlai folyamatos blokkolása jelentette számukra a kulcsot.

Emiatt a magyarok nem várhatják hátradőlve a soron következő találkozót, de már egy döntetlen is elegendő lehet, viszont megint győzni akarnak, már csak a litvánok elleni döntetlen miatt is. Erre is van esély, viszont a legfontosabb, hogy egyenes ágon jussanak ki a tornára, amire 1986 óta nem volt példa.

Karácsony odaszólt: „Vitézy Dávid egy okos fiú, csak ne bízzunk rá közpénzt”

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere keményen odaszólt Vitézy Dávidnak, akit okos fiúnak tart, de szerinte jobb, ha nem bíznak rá közpénzt.

Az USA nem tud segítséget nyújtani Iránnak az iráni elnök halála után

Annak ellenére, hogy az Egyesült Államok és Irán kapcsolta, nem idilli, az iráni kormány segítséget kért az USA-tól.

Minden eddiginél közelebb a hosszabbításhoz Modric a Real Madridnál

Nagyon úgy fest, hogy a Real Madrid megtartja még egy szezonra a klasszis horvát középpályást, aki talán még kevesebbet fog játszani, de ez sem érdekli, mert maradni akar.