Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,31 Ft
Euró
387,03 Ft
Font
451,18 Ft
Bitcoin
66,109 $

A mindössze 35 éves Daniel Noboa lesz Ecuador következő elnöke

Ezzel pedig ő lesz az ország valaha volt legfiatalabb elnöke.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/EFE/Mauricio Torres
Dél-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Miután a választásokat a növekvő erőszak és a latin-amerikai ország egyre romló biztonsági helyzete miatti aggodalmak nyomán előrehozták, a mindössze 35 éves Daniel Noboa olyan ígéreteket tett a választóknak, melyek szemmel láthatóan meggyőzték őket.

Az Ecuadori Nemzeti Választási Tanács (CNE) hivatalos adatai szerint olyannyira meggyőző volt a banánültetvényes nagyvállalkozó 35 éves fia, hogy az elnökválasztáson részt vett több mint 10 millió ember által leadott szavazatok 52,3 százalékát, vagyis 4 829 130 voksot megszerzett. Soron kívül Üvegszilánkok voltak a gyermekek ebédjében az iregszemcsei általános iskolában, többen megsérültek

A CNE közlése szerint Noboa fő politikai riválisa, a baloldali jelölt és az első fordulóban még az élen álló Luisa González a szavazatok 47,7 százalékát szerezte meg.

Noboa a jobbközép Acción Democrática Nacional (Nemzeti Demokratikus Akció) párt jelöltjeként több munkalehetőséget ígért a fiataloknak, több külföldi befektetést, a technológia felhasználását a bűnözés elleni küzdelemben, és számos korrupcióellenes intézkedést javasolt, köztük az adócsalásért kiszabott büntetéseket.

Az eredmény után Noboa újságíróknak nyilatkozva köszönetet mondott feleségének, szüleinek és Istennek, amiért megengedték neki, hogy hazáját szolgálhassa:

„Köszönöm továbbá mindazoknak az embereknek, akik részesei voltak egy új, fiatal, valószínűtlen politikai projektnek, egy olyan politikai projektnek, melynek célja az volt, hogy visszaadjon egy mosolyt az országnak. Holnaptól Daniel Noboa, az önök köztársasági elnöke megkezdi munkáját.”