Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,48 Ft
Euró
383,68 Ft
Font
450,38 Ft
Bitcoin
68,847 $

Folytatódik a melegedés, 26 fok is lehet csütörtökön

Idén talán az utolsó nyárias napok közelednek.

...svg content...Fotó: Unsplash/Konstantin Dyadyun
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Hazánk fölé a következő napokban fokozatosan egyre melegebb levegő áramlik a magasnyomású képződmény peremén, így visszatér az átlagosnál melegebb idő.

Várható időjárás csütörtök éjfélig: Északkeleten tovább zsugorodik a felhőzet kiterjedése, másutt pedig többórás napsütésben lesz részünk a fátyol- és kevés gomolyfelhő mellett. Éjszakára mindenütt csökken a felhőzet vagy kiderül az ég, de emellett párássá is válik a levegő. Főként a Nyugat-Dunántúlon és az északi tájakon köd, esetleg rétegfelhőzet is képződhet. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

Csütörtökön ezek feloszlása után fátyolfelhős, napos idő várható. Jelentéktelen eső, szitálás néhol nem zárható ki. A délies szél napközben megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet döntően 8 és 15 fok között alakul. A fagyzugokban ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön általában 20 és 26 fok között változik, de az északkeleti tartósabban ködös részeken ennél pár fokkal hűvösebb lehet.

Időjárási helyzet Európában: A kontinens déli felén anticiklonális hatások dominálnak, emiatt e tájakon derült, hajnalonta párás, helyenként ködös az idő. Ugyanakkor egyben e vidék Európa jelenleg legmelegebb területe is, hiszen például az Ibériai-félszigeten, Francia-, valamint Olaszországban  30 körüli, sőt helyenként még azt meghaladó csúcsértéket is regisztrálnak.

Ezzel szemben Északnyugat-Európában, illetve a Kelet-európai-síkságon ciklonok örvénylenek, ezek frontjai mentén felhős, csapadékos az időjárás, például a Skandináv-félsziget nyugati partvidékén többfelé 20 mm fölötti eső is összegyűlt.

MTI