Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
357,55 Ft
Euró
387,61 Ft
Font
452,35 Ft
Bitcoin
66,550 $

Legkevesebb 27 ember életét vesztette a heves esőzések okozta áradásokban Kamerunban

Ítéletidő pusztított Kamerunban, melynek következtében legkevesebb 27 ember életét vesztette.

...svg content...Fotó: Unsplash/Juan Manuel Sanchez
Afrika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP értesülései szerint a hatóságok arról számoltak be hétfőn, hogy a vasárnapi áradások következtében legkevesebb 27 életét vesztette, további 50 pedig megsérült Kamerun fővárosában.

A helyi hatóságok hozzátették, a mentőcsapatok szüntelenül keresik a túlélőket, miután vasárnap Yaounde 2. kerületében, az ország fővárosában pusztító áradások indultak útjukra a heves esőzések nyomán, melyek végül épületeket sodortak el, számos lakóház pedig lakhatatlanná vált. Soron kívül Belső vizsgálat indult a rendőrségnél a Magyar Péterről kiszivárgott jelentés miatt

Daouda Ousmanou, a kerület legmagasabb kormányzati tisztviselője hétfőn megosztotta, a mentőalakulatok jelenleg is az elárasztott területeken keresik a sárban és a törmelék alatt a túlélőket.

A helyszínre látogató Paul Atanga Ngi kameruni területi közigazgatási miniszter bejelentette, hogy a halálos áldozatok száma elérte a 27-et, kiemelve, hogy minden sérült ingyenes ellátásban részesül:

„Azért jöttem, hogy Paul Biya kameruni elnök részvétét fejezzem ki a gyászoló családoknak.”

Kamerunban az elmúlt években látványosan megszaporodott az ilyen és ehhez hasonló tragikus kimenetelű természeti katasztrófák száma, ami szakemberek szerint egyértelműen az éghajlatváltozásnak tudható be.

Ismét megoperálták Robert Ficót, még mindig súlyos az állapota

Továbbra is nagyon súlyos Robert Fico állapota, aki időközben újabb operáción esett át az ellene elkövetett merénylet miatt.