Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Ha lehet hinni a tudósoknak, az összes közül az olasz koronavírus-vakcina a legígéretesebb

Az eddigiek során főként az AstraZeneca-Oxfordi Egyetem, a Pfizer-BioNTech, a Moderna vagy esetleg a Sinovac és a Sinopharm vakcináiról lehetett elsősorban hallani, ám az olaszok sem kívánnak lemaradni.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Az eddigiek során főként az AstraZeneca-Oxfordi Egyetem, a Pfizer-BioNTech, a Moderna vagy esetleg a Sinovac és a Sinopharm vakcináiról lehetett elsősorban hallani, ám az olaszok sem kívánnak lemaradni.

A ReiThera által fejlesztett vakcina várhatóan 2021 tavaszára lesz elérhető a publikum számára, és ha hihetni lehet az olasz Fertőzőbetegségek Nemzeti Intézetének tudományos igazgatójának, Giuseppe Ippolitónak, akkor a lehető legígéretesebb védőoltást fejlesztik az olaszok. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

„Különleges megoldást alkalmaz a ReiThera által fejlesztett vakcina-jelölt, úgynevezett nem replikatív vírusvektoron alapul, amelynek alapvetően semlegesnek kellene lenni a vírustörzsekre. Ez azt jelenti, hogy az adott vírus akármilyen vírustörzsekké mutálódhat, az oltóanyag képes lesz legyőzni mindegyiket”

mondta Ippolito.

A tudományos igazgató ugyanakkor hozzátette, a SARS-CoV-2 vírus mutáció egyelőre úgy tűnik, egyáltalán nem voltak annyira jelentősek, hogy befolyásolják a vakcinakutatást. Ippolito elmondta, az olasz védőoltás első eredményei néhány hónapon belül jelenhetnek meg, ám az emberi kísérletek terén meglehetősen előrehaladott fázisban járnak.

Ippolito is kiemeli, a vakcinát csak akkor fogják jóváhagyni a védőoltást, ha sikeresen átesik az első, második és harmadik fázison is, az utóbbi fázis kivitelezése pedig nyilván logisztikailag is bonyolultabb, mivel olyan helyszíneken tesztelik ilyenkor a vakcinát, ahol meglehetősen magas a járvány fertőzötteinek száma.

Ennek ellenére a tudós optimista, szerinte 2021 tavaszára már fognak annyira jól állni, hogy megkapják az engedélyt a használatra. A fázisok elvégzése során ki fog derülni, hogy a védőoltás biztonságos és hatékony-e, ám Ippolito szerint van ok az optimizmusra.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/elkezdodott-a-vadonatuj-olasz-koronavirus-vakcina-emberi-tesztfazisa/

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.