Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,85 Ft
Euró
400,07 Ft
Font
478,37 Ft
Bitcoin
60,809 $

Merkel pesszimista jövőképet vázolt fel, de mégsem reménytelen a helyzet

A koronavírus-járvány csak rosszabbra fordul az előttünk álló hónapokban, és az élet egészen addig nem fog visszatérni a megjelenése előtti időszakban, ameddig egy sikeres és hatékony vakcinát nem fejlesztenek ki

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A koronavírus-járvány csak rosszabbra fordul az előttünk álló hónapokban, és az élet egészen addig nem fog visszatérni a megjelenése előtti időszakban, ameddig egy sikeres és hatékony vakcinát nem fejlesztenek ki – mondta Angela Merkel pénteken.

A német kancellár az évi nyári sajtótájékoztatóján több problémára is felhívta a figyelmet, többek között arra kérte a világ és az európai vezetőket, hogy továbbra is vegyék komolyan a globális felmelegedés elleni harcot. Soron kívül Undorító dolgokat művelt óvodáskorú rokonával egy miskolci fiatal

Mint azt már korábban bejelentette, nem indul újra a kancellári posztért a 2021 októberében esedékes választásokon, azt viszont elmondta, utólag az ő megítéléséhez nagymértékben fog hozzájárulni, hogyan kezelte a koronavírus-járványt. Ennek kapcsán is megszólalt, arra kérte a németeket, mivel emelkedik a fertőzési ráta, most különösen legyenek résen.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/kizarolag-koronavirusos-vendegeket-fogad-egy-brazil-nyaralosziget/

„Jelenleg nagyon komoly a helyzet, talán még sosem volt ennyire komoly mint most, ezért továbbra is nagyon komolyan kell venni”, mondta Merkel. A kancellár és a kormánya világviszonylatban is elismerést kapott a járványkezeléséért, különösen kiemelendőnek tartotta mindenki, hogy a sok fertőzött ellenére nagyon alacsonyan sikerült tartani a halálos áldozatok számát.

Egyelőre abban állapodtak meg a tartományi vezetőkkel, hogy a német iskolák újranyitnak a tanévkezdetkor, viszont a nagyobb rendezvényeket egészen év végéig tiltólistára teszik. Ezen felül azt is bejelentették, a magas járványkockázatot hordozó országokkal szemben szigorítják a karantén-szabályokat.

Merkel kijelentette, továbbra is arra fókuszálnak, hogy a járványt legyőzzék és minél inkább az irányításuk alá vonják, elmondása szerint „még nem gondolkodik a nyugdíjas évein”. Azt is hozzátette, egyelőre lehetetlen megjósolni, télen milyen lesz a vírushelyzet, a szakértők viszont súlyos kitöréseket jósolnak.

Merkel szerint az előttünk álló hónapokban továbbra is jelen lesz velünk a járvány, amivel meg kell tanulnunk együtt élni, feltehetően a vakcina előállításáig. A kancellár megjegyzi, a világjárvány ellenére az a kormány célja, hogy a munkahelyeket megőrizze, és a lehetőségekhez mérten sikerüljön a gazdaságot lendületben tartania.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/megtorlast-igert-a-feherorosz-elnok-a-szankciokat-bevezeto-orszagoknak/