Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,03 Ft
Euró
394,00 Ft
Font
468,79 Ft
Bitcoin
63,732 $

Munkahelyi ivóversenyen húzott le 10 perc alatt 1 liter töményet, belehalt

A kínai férfi főnöke szervezte az ivóversenyt, a tét pedig 20 ezer jüan (egymillió forint) volt.

...svg content...Fotó: Unsplash/Pedro Vit
Ázsia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A South China Morning Post jelentése szerint júliusban egy férfi életét vesztette Kínában, miután részt vett irodája csapatépítő vacsoráján, melynek keretében főnöke egy ivóversenyt is szervezett: a férfi annak érdekében, hogy megnyerje a 20 ezer jüanos (egymillió forint) nyereményt, mindössze 10 perc leforgása alatt lehúzott 1 liter töményet.

A csak Zhangként megnevezett férfi egyik kollégája megosztotta, Zhang a főnök, Yang asztalánál mondott pohárköszöntőt, mire utóbbi nyíltan 5000 jüan (252 ezer forint) jutalmat ajánlott fel annak, aki többet tud inni nála. Amikor pedig senki sem jelentkezett, a főnök az összeget a duplájára, 10 ezer jüanra (505 ezer forint) emelte. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

Ekkor Zhang rákérdezett, mennyi lenne a tét, ha ő nyerné meg a versenyt, mire főnöke közölte vele, hogy ebben az esetben 20 ezer jüant (1,01 millió forint) kap, de ha veszít, akkor 10 ezer jüanja bánja, amiből az egész céget meghívják egy délutáni teára.

Yang később több alkalmazottat, valamint saját sofőrjét is kiválasztotta a feladatra, hogy versenyezzenek Zhang ellen: ekkor jött el az a pont, amikor Zhang mindössze 10 perc leforgása alatt ledöntött egy liter baijiut. A baijiu egy kínai szeszesital, melynek alkoholtartalma jellemzően 30-60 százalék között mozog.

Zhang szervezete azonban nyilvánvalóan nem bírta a tetemes mennyiségű alkoholt, s annak elfogyasztása után összeesett, s kórházba szállították. A kórház később kiadott egy hivatalos közleményt a kritikus állapotban beszállított betegről, s megosztották, súlyos alkoholmérgezést, aspirációs tüdőgyulladást, fulladást és szívmegállást diagnosztizáltak nála. A férfi augusztus 3-án életét vesztette. A férfi halála után a cég egyik képviselője bejelentette, hogy bezárják a vállalatot, a sencseni rendőrség pedig arról jelentett, hogy jelenleg is vizsgálja az esetet.

Kemény üzenetet kapott a heccpolitikusnak hívott Magyar Péter a honvédelmi minisztertől

Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter „hordószónoknak” nevezte Magyar Pétert, a Tisza Párt vezetőjét.

Van egy figyelemre méltó hiba az OpenAI új modelljénél

Az OpenAI hamarosan bemutatja az o1 elnevezésű, új MI-modelljét, azonban már a megjelenés előtt elkezdte vizsgálni azt az Apollo független mesterségesintelligencia-biztonsági kutatócég.