Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,056 $

Számos változtatást eszközölne a kormány a sebészeti ellátás terén

A Belügyminisztérium közzétette az egynapos sebészeti ellátás keretében végezhető eljárások körének bővítéséről szóló javaslatát, amelyben hosszasan részletezik az átsorolandó beavatkozásokat. Mindez a költségvetésen is látható nyomot hagy majd a kiadott hatástanulmány szerint.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának alapvető változásait tervezi a kormány november 1-jétől – írta meg a Portfolio, hozzátéve, hogy a Belügyminisztérium a társadalmi egyeztetésen az észrevételeket október 6-ig várja.

A Belügyminisztérium által társadalmi egyeztetésre kiadott rendelettervezet alapján a korábbiakhoz képest számos eljárási kód és a beavatkozások finanszírozása módosul, s az előterjesztés mellé csatolt, több mint 60 oldalas mellékletben felsorolják a lehetséges változtatásokat. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Kifejtették, a jelenlegi egészségügyi finanszírozási rendszert érintő változtatásokról szóló rendelettervezet értelmében az egészségügyi szakellátás társadalombiztosítási finanszírozásának néhány kulcsfontosságú kérdése változik meg.

Ez a BM szerint a finanszírozási rendszert átláthatóbbá teszi, és a szolgáltatók pontosabban követhetik a finanszírozási folyamatokat. De arról is szó esik, hogy az új rendelet elsődleges pontja az egészségügyi szakellátás finanszírozásának részletes módosítása.

Mint kiderült, a változások érintik az amalgám tömés, az inlay és onlay készítését, valamint a különböző fogászati beavatkozások finanszírozási rendszerét is. De az indoklásból arra is fény derült, hogy számos sebészeti beavatkozást sorolnak át a több napos fekvőbeteg-ellátásból az egynapos műtétek és feladatok közé.

A csatolt hatásvizsgálati adatlap szerint jövő év végéig jóllátható nyomot hagy majd a költségvetésen a változtatás: az előzetes számítások szerint idén közel 110 millió, jövőre mintegy 1,3 milliárd forintnyi plusz terhet jelent majd az átalakítás – írták.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.