Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,829 $

Üdítőkre hasonlító kézfertőtlenítőket árulnak az Egyesült Államokban

Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA) kedden arra hívta fel a lakosság figyelmét, hogy még véletlenül se tévesszék össze a mérgező fertőtlenítőszereket a fogyasztásra alkalmas italokkal.

Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA) kedden arra hívta fel a lakosság figyelmét, hogy még véletlenül se tévesszék össze a mérgező fertőtlenítőszereket a fogyasztásra alkalmas italokkal.

Miközben az USA-ban fáradhatatlanul azon dolgoznak, hogy megállítsák a koronavírus-járvány intenzitásának növekedését, az egészségügyi hatóságok felfedezték, hogy a védekezéshez rendkívül fontos kézfertőtlenítők palackjai félelmetesen hasonlítanak sörösüvegekre, gyermekek ételtasakjaira, vízzel töltött műanyag flakonokra, valamint üdítő és vodkás üvegekre. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

Néhány ilyen termékre kifejezetten a gyerekeket megcélozva mesefigurákat rajzoltak, ezen kívül különféle ízekkel, úgymint csokoládéval és málnával is ellátták őket.

Az FDA biztosa, Stephen Hahn a szervezet közleményében elmondta, hogy megtévesztőek lehetnek ezek a fertőtlenítőszerek egyes emberek számára, amelynek akár halálos következményei is lehetnek:

„Ezek a termékek összezavarhatják a vásárlókat, hiszen elfogyaszthatják a potenciálisan fatális hatással rendelkező szereket.”

Hahn hangsúlyozta, hogy a kézfertőtlenítőkhöz történő ízek és illatok adagolásával a fiatalkorúakat félre lehet vezetni, hamisan ehető és iható élelmiszereknek vehetik őket, a végén pedig súlyos alkoholmérgezést kaphatnak.

Az Amerikai Járványmegelőzési Központ (CDC) jelentése szerint a pandémia idején több olyan esetet azonosítottak, amikor valaki lenyelte a fertőtlenítő géleket, de sokan kaptak már tőlük metanolmérgezést, továbbá páran bele is haltak a szövődményekbe.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/sulyosbitotta-a-gyogyszerhianyt-a-koronavirus-jarvany/