Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,41 Ft
Euró
402,12 Ft
Font
479,23 Ft
Bitcoin
63,641 $

Kína klímavédelmi megbízottja szerint irreális a fosszilis tüzelőanyagok kivonása

Egyre nagyobb nyomás nehezedik Kínára, de nem valószínű, hogy teljesíteni tudják az elvárásokat.

...svg content...Fotó: unsplash
Ázsia

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Kína továbbra is a világ legnagyobb fogyasztója a fosszilis energiahordozóknak, Hszie Zsenhua, Kína klímavédelmi megbízottja pedig úgy véli, hogy továbbra is létfontosságú ezek használata a globális energiabiztonság fenntartása miatt.

A biztos az ENSZ novemberben esedékes klímaváltozási konferenciáját megelőzően tartott pekingi fórumon reagált a nagykövetek észrevételeire, melyekben egyre nagyobb nyomást helyeződik kínai energiapolitikára. Soron kívül Tragédia: elhunyt Sallai Nóra balesetben súlyosan megsérült kisfia

Van azért olyan téma is, amivel Kína is tud azonosulni

Hszie vélekedése szerint a megújuló energiaforrások jellege és a kulcsfontosságú technológiák, például az energiatárolás kiforratlansága miatt a világnak továbbra is a fosszilis tüzelőanyagokra kell támaszkodnia a gazdasági növekedés biztosítása érdekében.

Szerinte nem reális a fosszilis energiahordozók teljes kivonása, így a klímaértekezlet egyik fő kérdését, vagyis a szén- és olajfelhasználás megszüntetésére irányuló döntések meghozatalát minden bizonnyal Kína nem fogja támogatni.

A kibocsátáscsökkentési technológiák bevezetésével és a fokozatos csökkentés elvével ugyanakkor Kína is egyetért, illetve nyitottak a globális megújulóenergia-célkitűzésekre is, amennyiben figyelembe veszik a tagországok eltérő gazdasági feltételeit.

Azt is elmondta, hogy üdvözli John Kerry ígéretét, miszerint hamarosan elérhetővé válik egy évi 100 milliárd dolláros alap, amely a fejlődő országok éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodását segíti – írja a CNA.

Mentelmi jog: Deutsch Tamás bemutatta a Magyar Péterről készült videofelvételeket

A Fidesz vezető politikusa bemutatta azokat a videós felvételeket, melyeket minden képviselő megkapott az Európa Parlamentben.