Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,72 Ft
Euró
388,64 Ft
Font
451,77 Ft
Bitcoin
61,672 $

Védője szerint a Viking Sigyn kapitánya nem bűnös

Úgy véli, néhai Lombos László, a Hableány kapitánya a felelős a történtekért, s bizonyítottság, illetve bűncselekmény hiányában kérte védence felmentését.

Fotó: Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója beszédet mond a Hableány sétahajó kiemelésének harmadik évfordulóján tartott megemlékezésen Budapesten, a Margit híd pesti hídfőjénél, a katasztrófa áldozatainak emlékművénél 2022. június 11-én. MTI/Illyés Tibor
Bűnügy

Koós Alexandra

Szerkesztő

Korábban megírtuk, hogy közel két hete Németh Leona bírónő felolvasta a Viking Sigyn kapitányának, Jurij C.-nek a vallomását. Ebben a férfi azt állította, a baleset pillanatában azt hitte, hogy egy uszadékkal ütköztek. Most pedig az Index arról számolt be, hogy utolsó előtti felvonásához érkezett hétfőn a Hableány-baleset tárgyalása a Pesti Központi Kerületi Bíróságon.

Ennek során Jurij C. védője, Tóth M. Gábor kapott szót, hogy megkezdje a védőbeszédét, amelyben kiemelte, védencét már rögtön az ügy elején démonizálta a közvélemény. Szerinte ez nagyrészt a médiának köszönhető, hiszen már azelőtt tömeggyilkosként állították be, hogy egyáltalán gyanúsítottá vált volna.

Ezt követően többek között kritikával élt a szakvéleményeket illetően is, mondván, bizonyos bizonyítékok (pl. a radarhasználat) felett egyszerűen elsiklottak a tárgyalás alatt, a Hableány roncsa pedig már nem volt olyan állapotban, hogy megőrizze a nyomokat.

Majd arra utalt, a balesetet megelőző évben a műszaki vizsgálaton több ponton is kifogásolták a Hableány műszaki felszereltségét, egyúttal a szakértők kompetenciáját is megkérdőjelezte. Végül hozzátette, nem számít rá, hogy első fokon megáll a Hableány-tárgyalása, hiszen nem születhet olyan ítélet, ami minden félnek megfelelne.

A Magyar Nemzet szerint az ügyvéd többször is arra utalt, hogy néhai Lombos László, a Hableány kapitánya a felelős a történtekért, s bizonyítottság, illetve bűncselekmény hiányában kérte védence felmentését. A tárgyalás jövőhéten kedden folytatódik a tanácselnök ítéletével.

Szentkirályi Alexandra: „Karácsonyék kitiltanák az autók kétharmadát. Ez őrület”

Szentkirályi Alexandra azt mondja, Karácsony Gergelyék arra készülnek, hogy kitiltsák az autók kétharmadát Budapestről.

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a NAV pénzügyőrei az M5-ösön (videó)

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei ismét a megfelelő helyen és időben voltak, aminek köszönhetően illegális eszközöket foglaltak le az M5-ös autópályán.