Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,79 Ft
Euró
388,11 Ft
Font
450,56 Ft
Bitcoin
62,441 $

Luis Rubiales ügye egészen az Európai Parlamentig jutott

Az Európai Bizottság alelnöke éles kritikát fogalmazott meg.

MTI/EPA/Sergio Perez
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Az Európai Parlament képviselői fellépést követelnek a sportban jelen lévő diszkrimináció és erőszak ellen. A téma a női labdarúgó-világbajnokságon kirobbanó botrányt követően került előtérbe.

Luis Rubiales, a Spanyol Labdarúgó-szövetség egykori elnöke ugyan néhány napja végül lemondott, a Jenni Hermosónak adott kéretlen csókja azonban továbbra is számos kérdést felvet, melyre az európai politikusok is reflektáltak. Soron kívül David Pressman két szóval kommentálta Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij beszélgetését

A képviselők már korábban is sürgették a különböző sportszervezeteket, hogy lépjenek fel hatékonyabban a hasonló történések ellen, Margaritis Schina azonban most minden eddiginél keményebben fogalmazott – írja a Marca.

Az Európai Bizottság alelnöke ugyan személyesen nem volt jelen a témát megvitató ülésen, úgy vélekedett, hogy Rubiales hozzáállása az ügyhöz „mélységesen Európa-ellenes”.

Schinas szerint Európa mindig is keményen dolgozott a nők egyenjogúságáért, ami teljesen ellentétes Rubiales tettével. Véleménye szerint az európai értékrend nem összeegyeztethető ezzel a viselkedéssel.

Röpködtek a bírságok a vissza nem vitt ajánlóívek miatt

A Nemzeti Választási Bizottság több mint négy millió forint bírságot szabott ki a határidőre vissza nem vitt ajánlóívek miatt.