Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
355,21 Ft
Euró
385,13 Ft
Font
451,94 Ft
Bitcoin
67,377 $

Orbán Viktor hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta az azeri gazdasági minisztert

A karabahi újjáépítésről is szó esett.

...svg content...Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Orbán Viktor miniszterelnök hétfőn a Karmelita kolostorban fogadta Mikajil Dzsabbarovot, Azerbajdzsán gazdasági miniszterét, a megbeszélésen elsősorban az energetikai együttműködésről volt szó – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

A tárgyaláson, melyen részt vett Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter valamint Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter is, Orbán Viktor Magyarország energiabiztonsága szempontjából fontos fejleménynek nevezte, hogy a korábban megkötött szerződések alapján az azeri energiavállalat júliusban megkezdte a földgáz betárolását a magyar tárolókba, ezzel immár valós fizikai gázszállítási kapcsolat létesült országaink között. Soron kívül Minimálisan javult, továbbra is stabil Robert Fico állapota

MTIMiniszterelnöki SajtóirodaBenko Vivien Cher

Arról is szó volt, hogy több magyar vállalat terjeszkedik sikeresen Azerbajdzsánban, és további magyar befektetések is napirenden vannak.

A karabahi újjáépítés kapcsán elhangzott: az azeri fél már kijelölte azt a települést, melynek újjáépítését a tervek szerint magyar vállalatokra bízzák – ismertette Havasi Bertalan.

Orbán Viktor kiemelte: hazánk évente 200 ösztöndíjas helyet ajánl fel azerbajdzsáni diákok számára magyarországi tanulmányok folytatására.

(MTI)