Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,888 $

11-re emelkedett a görög árvíz halálos áldozatainak száma

Még szombaton is több száz ember várt a mentőegységekre.

...svg content...MTI/EPA/YANNIS KOLESIDIS
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

A hatóságok és a hadsereg együttes erővel menekítik az embereket a víz által elzárt közép-görögországi falvakból, miközben az áradások halálos áldozatainak száma 11-e emelkedett.

Mint azt Yannis Artopios tűzoltósági szóvivő elmondta, eddig csaknem 2850 embert mentettek ki, ám még mindig sokan várják a segítséget a Karditsa, Palamas és Trikala települések környékén található kisebb falvakban. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Mentik az embereket, felbecsülhetetlenek a károk

A görög polgári védelmi hatóságok szombat este közölték, hogy további hét embert eltűntként tartanak nyilván, köztük egy osztrák házaspárt, akik az északkelet-görögországi Thesszália régióban található Pelion hegycsúcs környékén jártak, amikor elsodorta őket az ár.

Az árvíz több ezer hektárnyi gazdag mezőgazdasági területet tett tönkre, haszonállatok ezrei vesztek oda, Lárisza külterületén pedig még most is 2,5 méter körüli a vízszint, miután kiöntött a Piniosz folyó – írja a CNA.

Volosz kikötővárosban a vízellátásban vannak komoly zavarok, mivel a szivattyútelepek és a hálózat nagy része megrongálódott. Az egészségügyi minisztérium figyelmeztetett, hogy a víz jelenleg fogyasztásra alkalmatlan.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.

Rekordszámú független jelölt indul a júniusi önkormányzati választásokon

A Nemzeti Választási Iroda legfrissebb adatai szerint a júniusi önkormányzati választáson 7680 polgármesterjelölt vesz részt, akik közül többségük, 6297 függetlenként indul.

Napokon belül ismertté válhatnak a közmédiás EP-vita részletei

A közmédia jövő héten, a pünkösdi ünnepet követően tájékoztatja az Európai Parlamenti listát állító szervezeteket az általa tervezett vita részleteiről.